Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wyciek z pompy wtryskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich klubowiczów potrzebuje dobrego pompiarza z okolic inowroclawia .bo mam wyciek gnojówki z pompy :confused4:pozdrawiam

Opublikowano

A dokładniej z której części pompy ? jeżeli z dekla nastawnika lub z pod nastawnika to będzie tylko uszczelka do wymiany :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no właśnie z pod nastawnika ,sam probował bym to uszczelnić tylko boje sie ze sie może mi tam cos posypać jakieś sprężynki czy coś :mysli:

Opublikowano

Jeżeli to byłby sam dekiel nastawnika to bez problemu mógłbyś go odkręcić i wymienić uszczelkę, troszkę ropki by się wylało, a jeżeli cieknie spod nastawnika to wyciągać można go bez problemu, nic się nie wysypie, tylko trochę ropki się wyleje. Problem może być z wsadzeniem z powrotem, gdyż trzeba włożyć go dokładnie tak samo jak był, co do 1/10mm ;)

Ale do tego nie trzeba pompiarza, tylko kogoś kto się na tym zna :) może ktoś na forum spróbuje Ci pomóc :)

Opublikowano

Jest jeszcze jeden mały szczególik. Ten górny dekielek przykręcony jest chyba 4 śrubami z czego jedna jest na specjalny klucz. Można tą śrubę co prawda naciąć i odkręcić wkrętakiem ale nie wiem czy warto tak kaleczyć. Ja za uszczelkę zapłaciłem 10zł a za wymianę w serwisie Bosha o ile pamiętam to też chyba dyszkę. Niestety w moim przypadku górna uszczelka nie załatwiła sprawy :( i z tego co mówili mechanicy to bardzo rzadko zdarza się żeby przy wycieku z pompy górna uszczelka była jedyną przyczyną.

Opublikowano

kolego najlepiej wyjac pompe i zawiesc do pompiarza,ja przerabialem temat z wymiana najpierw uszczelek pod nastawnikiem,pomoglo ale na pare dni,pozniej zaczelo cieknac gdzie indziej....

Opublikowano
  • Autor

no cóż trzeba było jednak jechać do mechaniora :confused4: i o stówkę chudszy.miejmy nadzieje ze nic więcej nie wyjdzie zamykam temat .pozdrawiam