Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Blow off i WESTGATE VALVE [B6 1,8 T 163KM]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mniej wiecej wiem o co chodzi ale czy jest sens ?? zakladanie tego , ktory z kolegow to juz ma

Opublikowano

Powiedz w jakim celu chcesz załozyć Bova?? Znasz jego działanie?? W USA fala fascynacji BOVami w 1.8T mineła już 3-4 lata temu.

Sugeruje założyć sobie Forge 007 Dump Valve czyli wzmocniony zawór upuszczający - jego działanie jest dokładnie takie samo jak naszego 710N.

wygląda to tak:21_large.jpg

teraz trochę teorii :

zawór DV powoduje, że powietrze(w nadciśnieniu) po odpuszczeniu gazu i zamknięciu się przepustnicy wraca z powrotem do TIP(turbo inlet pipe) czyli rury doprowadzajacej powietrze od filtra powietrza do turbo.

W przypadku BOVa powietrze to jest upuszczane na zewnątrz układu co powoduje wprowadznie ECU w błąd ponieważ ilości zmierzona przez MAF (przepływomierz) nie zgadzają się ilością powietrza w układzie.

Reasumując: Bov w 1.8T może powodować błędy w ECU, piszę może ale nie musi, do tego trzeba znaleźć tunera, który napisze Ci program pod BOVa, żeby nie przelewał ci benzyny. A masz elektroniczną przepustnicę więc w kraju jest tylko 2 tunerów, którzy ci tego nie spieprzą.

Gra nie warta świeczki. :exclaim:

no chyba że skusisz się na psssssyt :rotfl::rotfl: fakt świnki się oglądają -

Opublikowano

no chyba że skusisz się na psssssyt :rotfl::rotfl: fakt świnki się oglądają -

Heheheh nie no rozwaliles mnie tym tekstem :) dobre :) . A tak pozatym tak jak ci poziek napisal jak chcesz BOV to do ceny dodaj jeszcze strojenie bo moze byc przykra niespodzianka.

Opublikowano

No ja mam w serii zamontowanego blow off-a , mam standardową linkę gazu wiec zadnych komplikacji, strojeń ani błędów nie było, a co do reszty to nie zabardzo mogę sie wypowiadać bo kobieta też czasem zagląda na forum :) :twisted:

Opublikowano
  • Autor

kurde to mi polecieli po rajtach :-(

powiem wam ze troche mi sie podoba pssssssssssst haha ale narazie zrobie tylko program w kraku jak mi murzyn pomoze zalatwic tak kogos po programie bede dalej kombinował

Opublikowano
No ja mam w serii zamontowanego blow off-a

co ty tutaj piszesz?? ogarnij się :wink: nie było Blow offa w serii, tylko Dump Valve czyli DV :wink: Ech czasami mnie rozbrajacie :bicz:

[ Dodano: 12-04-2007, 00:07 ]

ale narazie zrobie tylko program w kraku

i to właśnie powinieneś zrobić - najpierw Stage I i zobaczyć jak jest :wink:

Opublikowano
Dzo-Dzo napisał/a:

ale narazie zrobie tylko program w kraku

i to właśnie powinieneś zrobić - najpierw Stage I i zobaczyć jak jest

jest kolosalna roznica miedzy seria a chipsem. seria idzie, bo musi, a po chipsie nawet conieco wgniata w fotel - oczywiscie jak na benzyniaka :rotfl:

Opublikowano

czytajac to co napisal Poziek zgadzam sie calkowicie , ja osobiscie uwazam ze najpierw przed chipem powinno sie zalozyc zawor upustowy DV(firmy tunigowe tutaj wrecz go rekomenduja przy czipowaniu) , bo jednak seryjny DV jest niestety plastikowy i po programie moze tego cisnienia nie wytrzymac , dwie firmy dobre to Forge i Hyperboost , ten drugi bardzo podobny do tego na zdjeciu ,

ja akurat zaczalem od zaworu , miesiac temu zalozylem DV z firmy Hyperboost , powiem ze po tym zaworze reakcja na gaz jest szybsza niz przy seryjnym byc moze dlatego ze seryjny poprostu nie robil juz tak jak powinien , takze to sa moje przygotowania przed chipem ,jeszcze jedna mala rzec jestem na etapie montowania zegara od doladowania , mysle ze bedzie juz gotowy w niedziele to zapodam jakies foty

.....no a po tym prosto po programik :biggrin:

pozdrawiam :quattro:

to psssssst mozna by bylo uslyszec przy DV ale trzeba by bylo wymienic filtr powietrza , seryjny tlumi ten dzwiek no ale to juz spory wydatek .....pytanie czy warto tak naprawde ladowac kase dla tego psssssst ?? hehe

Opublikowano
  • Autor

haah no wlasnie czy warto ladowac kase ( rozbije swinke ) kasa bedzie , nie ale tak calkiem serio czy ten blow off i westgate valve da cos wiecej niz sam program ?

Czy tak jak napisal poziek najpierw chipaa a pozniej pierdloły ?? tylko czy te pierdoly nie pomogą w czymś ?

Opublikowano

Dzo-Dzo, zawór DV Forge czy Hyperboost ma 3 różne spręzyny o różnej sile. Dobiera się je w zalezności od modyfikacji i ciśnienia doładowania jakie masz zadane w programie. Także zawor to jedyne co możesz zrobić przed czipem. No i może jeszcze TIP (turbo inlet pipe).

Opublikowano
haah no wlasnie czy warto ladowac kase ( rozbije swinke ) kasa bedzie , nie ale tak calkiem serio czy ten blow off i westgate valve da cos wiecej niz sam program ?

Czy tak jak napisal poziek najpierw chipaa a pozniej pierdloły ?? tylko czy te pierdoly nie pomogą w czymś ?

tak jak napisalem wczesniej moze byc tylko szybsza reakcja na gaz , sam zawor nie da ci konikow , robi sie zawor i chipa i koniec , taka zasada czyli profesionalne podejscie do tematu ....a nie jakies tam pierdoly :wink:

Opublikowano
profesilonalne podejscie do tematu

dokłanie :wink:

Opublikowano
moze byc tylko szybsza reakcja na gaz

napewno jest , ja mam dwa wstawione reakcja jest natychmiastowa :biggrin:

Opublikowano
  • Autor

Czyli przed programem wstawiam zawór DV Forge lub Hyperboost dobra to teraz musze Pana Murzyna troche ponękać aby mi pomogl w v -techu zrobic programik w dobrej cenie

Pozdrawiam i dzieki bardzo

Opublikowano
dirty8 napisał/a:

No ja mam w serii zamontowanego blow off-a

co ty tutaj piszesz?? ogarnij się :wink: nie było Blow offa w serii, tylko Dump Valve czyli DV :wink: Ech czasami mnie rozbrajacie

poziek, żle mnie zrozumiałeś kolego , pisałem że mam zamontowany zaworek(sam go zakładałem) przy seryjnym silniku , czyli ze nic poza zaworkiem nie zmieniałem.

O ile sobie przypominam to pomagałeś mi w podjeciu decyzji (założyć czy nie)

Ojjj ogarnij sie chłopie :rotfl:

Opublikowano
pisałem że mam zamontowany zaworek(sam go zakładałem) przy seryjnym silniku

a to spoko, nie musisz się w takim razie ogarniać -wszystko gra :lol::lol::rotfl: