Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] "Chrupanie" w kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mam problem, mianowicie przy kręceniu kierownicą czuć takie dziwne chrupanie-przeskakiwanie. Zauważyłem też jakiś olej na dywaniku kierowcy zaraz przy pedałach.

Macie pomysł co to jest i skąd może wyciekać ten płyn?

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

chyba magiel się wysrał

Opublikowano

chyba magiel się wysrał

nieee to nie magiel regenerowałem go z miesiąc temu

Opublikowano

chyba magiel się wysrał

to nie znaczy że nie on,

posprawdzaj dobrze skąd cieknie płyn może coś niedokręcone

Opublikowano

chyba magiel się wysrał

to nie znaczy że nie on,

właśnie to nie jest płyn od wspomagania, bo od wspomagania jest czerwony a ten jest przeźroczysty (inaczej bym miał ślady na wykładzinie), poza tym jak się magiel wysrywał to było inaczej. Chwilowo podejrzewałem pompę, ale płynu nie ubywa, nie piszczy przy maksymalnym skręcie tylko to dziwne uczucie jak się kręci kierą :disgust:

Opublikowano

poszukaj był taki temat coś o "drapnięcie z okolic maglownicy" czy cos podobnego

Opublikowano

czytałem i nie wróży to nic dobrego, jadę jutro do mechanika, zobaczymy co to, ewentualnie czeka mnie reklamacja magla i znowu kilka dni bez auta :wallbash:

dzięks mcm :good:[br]Dopisany: 26 Maj 2009, 16:43

Rozwiązanie problemu:

byłem wczoraj u mechanika, pomacał pokręcił doszedł do wniosku, że nie jest dobrze i że nie ma pojęcia co to... rozkręcił, dobrał się do magla, coś tam dokręcił, coś poluzował, złożył i działa malinowo :decayed:

Jednak dalej niepokoi mnie ten wyciek jakiegoś płynu na dywanik od kierowcy :disgust:

Opublikowano

chyba magiel się wysrał

to nie znaczy że nie on,

właśnie to nie jest płyn od wspomagania, bo od wspomagania jest czerwony a ten jest przeźroczysty (inaczej bym miał ślady na wykładzinie), poza tym jak się magiel wysrywał to było inaczej. Chwilowo podejrzewałem pompę, ale płynu nie ubywa, nie piszczy przy maksymalnym skręcie tylko to dziwne uczucie jak się kręci kierą :disgust:

Czerwony????

Opublikowano

Czerwony????

no nie własnie :no:

Opublikowano

czy od wspmagania masz czerwony?? Bo chyba powinien być zielony (a może nie chyba a na pewno)..

zielony jest febi, a ja układ mam zalany mobilem

Opublikowano

czy od wspmagania masz czerwony?? Bo chyba powinien być zielony (a może nie chyba a na pewno)..

zielony jest febi, a ja układ mam zalany mobilem

Może i tak.. z tym że czerwony jest klasy ATF a zielony klasy CHY... radze poszukać na forum czym może się skończyć zalanie układu czerwonym płynem.. i nie tylo febi jest zielony, orginał także.... w skrócie może nastąpić rozszczelnienie przekładni, uszkodzenie pompy itd...

Opublikowano

Płyn na dywaniku przerabiany temat :) u mnie ciekła pompka od sprzęgła ta która jest przy pedałach a mianowicie poluzował się przewód i ciekło

Opublikowano

Płyn na dywaniku przerabiany temat :) u mnie ciekła pompka od sprzęgła ta która jest przy pedałach a mianowicie poluzował się przewód i ciekło

właśnie też tak podejrzewam...