Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wyciek płynu od wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam pytanie czy ktoś może spotkał się juz z wyciekiem plynu od wspomagania z korka wlewowego a dokladnie z dziurki z boku?

Moje audi to A4 2,5tdi Quattro 2001 i w momęcie gaszenia silnika wycieka plyn korkiem wlewowym pompa byla wymieniona 2 dni temu w serwisie z powodu tego samego problemu i halasu przy skręcaniu,teraz pompa pracuje cicho ale dalej przy gaszeniu wycieka plyn Czy ktoś wie co to moze być? :mysli:

Opublikowano

po wykręceniu korka w korku jest wskażnik ile płynu powinno być .Jeżeli jest go ponad max trzeba go odsączyć.

Opublikowano
  • Autor

Ok. ale jeśli sprawdzam na zimnym silniku to płynu jest mniej a jak się przejadę to płyn się rozgrzewa i zwiększa swoją objętość tak na forum wyczytałem.Na wzkaźniku jest tylko jedno max i min więc jak poprawnie sprawdzić poziom płynu?

Opublikowano

Witam , u mnie na zimnym poziom płynu jest trochę ponad minimum a po rozgrzaniu jest trochę powyżej połowy .

Może masz po prostu za dużo płynu i po rozgrzaniu wycieka. :hi:

Opublikowano

A nie pieni się ten płyn? Może układ nie został dobrze odpowietrzony :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie się pieni jak capucino jeżeli mam zapalony silnik i odkręce korek to aż bąbelki do góry skaczą jak gaszę to wycieka przez dziurkę a w środku capucino :confused4:

Opublikowano

Trzeba odpowietrzyć układ

Opublikowano

miałem podobnie w passacie i okazało się że filterek który znajduje się w zbiorniczku wyskakiwał ze swojego miejsca i zaraz płyn pienił się i wyciekał.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi sprubóję i dam znać co wyszło :mysli:[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2009, 15:50_________________________________________________Okazało się że powiedzieli w serwisie przekładnia kierownicza do wymiany ponieważ jest uszkodzona ciekawe koszt wymiany oczywiście w holandii to 1300 euro co robić?

Opublikowano

Zregenerować ją w Polsce :>.. Napewo będzie taniej :cool1:.. Można to zrobić wysyłkowo.

Opublikowano

można zamówić z Polski już zregenerowaną w zamian wysyłając swoją,mam dobry warsztat bo już u nich to robiłem i wyszło super! koszt takiej operacji to ok.1500zł,nie mam pojęcia jak to wygląda z wysyłką,musisz przedzwonić,podaje numer:602764645

Opublikowano

Wiesz jak jest ja i tak stawiam na pompe wspomagania i mysle ze ktos chce cie naciagnac...przekladnia maglownica itp to duzo wiekszy wydayek niz pompa wspomagania :embarrassed: :embarrassed: :embarrassed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

pompa od wspomagania wymieniona była 1000km temu w serwisie na regenerowaną z 2-letnią gwarancją więc to można raczej wykluczyć[br]Dopisany: 06 Lipiec 2009, 14:52_________________________________________________ A więc okazało się że w przekładni jest wentyl który był zatkany na nic wymiana pompy była :embarrassed: no ale cóż jak nawet w serwisie tego nie wiedzieli :wallbash: o zwykłych warsztatach nie wspomnę dopiero w trzecim serwisie znalazł się mechanik który przez przypadek zauważył wentyl poprostu tragedia!!! :thumbdown: