Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Płyn w chłodnicy się zagotował

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wprowadzaj kolegow w blad ze zawsze przy peknietej uszczelce jest woda w oleju lub odwrotnie.

jesli sa spaliny i benzyna-jest tez olej,moze nie byc go tak duzo,jak ja widzialem,ale bedzie zawsze.... :wink4:
Opublikowano

Oczywiście ze olej się pojawi jeżeli pierścienie zbierające są zużyte i nie spełniają swojej roli.pozdrawiam. :a4fan::quattro:

• 2 lata później...
Opublikowano

panowie mam taki problem

plyn w chlodnicy dochodzi do 110c(przy predkoscie ok.90km/h) i sie gotuje weze wychodzace z chlodnicy sa letnie wymienilem termostat i dalej to samo

silnik pracuje normalnie przyspiesza tak jak zawsze nie mam zadnego oleju w plynie chlodniczym,

moje pytanie to jak sprawdzic pompe wody czy da sie dojsc poprzez termostat do wirnika??

jesli ktos ma jakies propozycje to bardzo prosze o wypowiedzenie sie

pozdr.

Opublikowano

przewaznie idzie wyczuc wirnik palcami:D

Opublikowano

m.audi masz lpg?

Opublikowano

Jak wyciągniesz termostat to będzie widać wirnik. Można jeszcze ewentualnie patrzeć na niego a druga osoba draśnie rozrusznikiem aby sprawdzić czy wirnik się kręci. Rzadko, ale zdarza się że wirnik urywa się i nie kręci.

PS: Oczywiście trzeba zachować ostrożność przy takiej operacji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

m.audi masz lpg?

nie

dzisiaj odpalilem zimny silnik i stale temperatura sobie rosla powoli do 105C chlodnica zimna dolne przewod co idzie do termostatu tez zimny a gorny przewod zaczal robic sie cieply dopiero jak temperatura silnika miala cos okolo 100c

panowie radzcie cos[br]Dopisany: 27 Sierpień 2011, 16:42_________________________________________________

Jak wyciągniesz termostat to będzie widać wirnik. Można jeszcze ewentualnie patrzeć na niego a druga osoba draśnie rozrusznikiem aby sprawdzić czy wirnik się kręci. Rzadko, ale zdarza się że wirnik urywa się i nie kręci.

PS: Oczywiście trzeba zachować ostrożność przy takiej operacji.

Labiel dzieki zrobie taka probe[br]Dopisany: 27 Sierpień 2011, 16:43_________________________________________________panowie jednak byla to u mnie pompa wody prawie zatarta a wirniczek byl pekniety

dzieki koledzy za rady :hi: