Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Błąd w skrzyni automatycznej 789

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam moze wy mi pomozecie po zamontowaniu gazu w A8 silnik ABZ pojawił się błąd w skrzyni 789 włącznik jazdy do tyłu F41 zwarcie do masy , przy tym nie pokazuje w jakiej pozycji jest skrzynia przestał działac tiptronic no i nie działa tempomat a co najwazniejsze skrzynia chodzi tylko na 3 biegach 4 zginą

moze to zbieg okoliczności ze to wszystko pojawiło się po zamontowaniu instalacji gazowej

jeśli ktoś wie gdzie znajduje sie ten włącznik to prosze o informacje

z góry dziękuje za pomoc[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2009, 11:36_________________________________________________

witam moze wy mi pomozecie po zamontowaniu gazu w A8 silnik ABZ pojawił się błąd w skrzyni 789 włącznik jazdy do tyłu F41 zwarcie do masy , przy tym nie pokazuje w jakiej pozycji jest skrzynia przestał działac tiptronic no i nie działa tempomat a co najwazniejsze skrzynia chodzi tylko na 3 biegach 4 zginą

moze to zbieg okoliczności ze to wszystko pojawiło się po zamontowaniu instalacji gazowej

jeśli ktoś wie gdzie znajduje sie ten włącznik to prosze o informacje

z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Wróc do gazowników Kolego, niech poprawiają co schrzanili w elektryce.

Opublikowano

zwarli Ci pewnie gdzies przewód.

skrzynia pewnie w trybie awaryjnym dlatego dziwnie chodzi.

niech szukaja.

Opublikowano

N wtedy odpala ale znowu jak włącze na p to obroty spadaja do zera ale silnik pracuje normalnie

:shocked: :shocked: :blink: :blink:

a ogolnie kolego to nie bardzo mozna zrozumiec co chciałes przekazac.

jakie kropki chociaz tam powstawiaj ....

Opublikowano
  • Autor

chłopaki ponawiam mój temat i opisze dokładnie co się dzieje -

po odpaleniu auta i przesunięciu dźwigni na którąkolwiek pozycji np.R na wyświetlaczu zaczynają się dziać cuda samo przeskakuje P po chwili 3 N itd oczywiście po włączeniu na pozycje R auto stoi nie chce jechać ale jak tylko włącze na D na liczniku podświetlają się wszystkie pozycje czyli skrzynia wchodzi w tryb awaryjny i ma tylko jeden bieg 3 no i naprawia się R i P .

ze znajomym byliśmy święcie przekonani ze to wybierak jest do wymiany ale po jego wymianie nic nie pomogło czyli jest mój OK . jak weszliśmy pod auto to zaopserwowaliśmy ze jest jakaś kopółka przy skrzyni gdzie dochodzi linka od wybieraka, do tej kopółki w górnej części dochodza jakieś kabelki i jest gumowa osłonka niestety zdarta i ,. I MOJE PYTANIE DO ZNAWCÓW PROSZE NAPISZCIE CO TO ZA KOPÓŁKA I CZY W NIEJ JEST JAKAŚ ELEKTRONIKA I CZY MOŻNA JĄ BEZ PROBLEMU WYMIENIĆ .

Z GÓRY DZIĘKUJE