petrus Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Sprawdzałem dzisiaj poziom oleju i przy wkładaniu bagnetu z powrotem pękła plastikowa część, co ja się namordowałem by wyjąć pozostałą część plastiku,musiałem ją dosłownie wyłupać,więc mam pytanie co by było gdyby jakaś drobna część plastiku dostała się do środka,czy filtr oleju wyłapuje takie rzeczy?
petrus Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No dzięki bo nie jestem pewien czy tak się nie stało,choć to tylko plastik
demoralizator Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Ten element nie dostanie się nawet do filtra! Wszystko zostanie w misce i spłynie podczas wymiany oleju. Na smoku olejowym jest siateczka która nie przepuści większych rzeczy
petrus Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dzięki a już myślałem że chcesz mnie nastraszyć
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 a orientuje się ktoś co to za polimer jest? Miejmy nadzieję, że nie uplastyczni się bo wtedy może być już mały problem.
MROK Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Wiem że możesz kupić go sobie np tutaj http://moto.allegro.pl/item184847213_rurka_lejek_miarki_oleju_bagnet_vw_golf_seat_audi.html
demoralizator Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Polecam oryginalny, a dlaczego to poczytaj tutaj http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=9184
petrus Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Kupiłem oryginalny i wszedł bez problemu, ale chodziło mi o to że przy zdejmowaniu starego mógł sie wykruszyć kawałek i wpaść do misy olejowej i nie wiem czy może być z tego jakiś problem jeśli tak było
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Kupiłem oryginalny i wszedł bez problemu, ale chodziło mi o to że przy zdejmowaniu starego mógł sie wykruszyć kawałek i wpaść do misy olejowej i nie wiem czy może być z tego jakiś problem jeśli tak było wszystko zależy od jego temperatury topnienia, współczynnika lejności, gęstości itd. Miejmy nadzieję, że jest ona stosunkowo wysoka jak na polimery np. powyżej 150°.
petrus Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No być może masz racje ale przy wpadnięciu do oleju dosłownie okruszka plastiku moim zdaniem nie powinno mieć większego znaczenia, a poza tym słyszałem że te plastiki często pękają i sądze że concern audi wziął to pod uwagę że to może się zdarzyć więc ten plastik nie mógł by się tam znajdować prawda?
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 zapewne jest tak jak mówisz.
Rekomendowane odpowiedzi