Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Czy to właściwy N75 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc i informacje bardziej doświadczonych:)

Mam do wymiany zawór (chyba n75 tak to się nazywa) o oznaczeniu 1H0906627A 7.21903.25 w sklepach w swoim mieście to koszt ok 350-370zł na allegro nowych za wiele nie ma ale coś znalazłem http://www.allegro.pl/item656880421_zawor_czujnik_turbiny_egr_vw_audi_ford_nowy_org.html. Pan z allegro zapewnia, że będzie pasował ale...wiecie. Organoleptycznie to ten sam zawór, oczywiście wizualnie ale ma czarne wykończenia w miejscach gdzie dochodzą przewody (ja mam białe) i w symbolu nie ma literki A. Z tego co już poczytałem na forum to jest pewnie zawór EGR. I tu moje pytanie czy można zastosować tego typu zawór czy lepiej kupić ten identyczny. Proszę o poradę.

Opublikowano

ten który podałeś w aukcji na pewno będzie pasował to jest zamiennik pierburga ta firma również produkuje orginał, wiec po co przepłacać skoro nawet producent jest ten sam

Opublikowano
  • Autor

ok tylko tak jak na aukcji gość opisuje jest to zawór EGR w symbolu nie ma literki A a mój stary zawór ma 1H0 906 627A. Gdzieś czytałem, że z literką A to N75 a bez literki A to EGR. Nie znam się czy to ma jakieś znaczenie czy będzie ten zawór działał prawidłowo? Czy czymś te zawory (N75 i EGR) różnią się między sobą. Z góry dzięki za informacje.

Opublikowano

jak wygląda EGR a jak N75 to spójrz na schemat i sam sobie odpowiedz na pytanie czym one się różnią

29928196.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

A to gość z allegro po prostu źle nazwał zawór to nie EGR tylko N18. Ale to nie zmienia moich wątpliwości. Czy zatem N18 (bo chyba w takim razie jego dotyczy aukcja) może bezproblemowo zastąpić N75?

Opublikowano

Czy zatem N18 (bo chyba w takim razie jego dotyczy aukcja) może bezproblemowo zastąpić N75?

NIE bo ma inna charakterystyke pracy.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za informację. Kupiłem zaworek N75 o oznaczeniu 1J0906627A i przerobie wtyczkę. Pozdrawiam

Opublikowano

Czy zatem N18 (bo chyba w takim razie jego dotyczy aukcja) może bezproblemowo zastąpić N75?

NIE bo ma inna charakterystyke pracy.

mógłbyś rozwinąć sam od siebie temat tej "innej charakterystyki pracy" a nie tylko cytować Masters'a ?