Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Przerwy w mocy, olej w gruszce podciśnienia turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem posiadaczem audi a4 z 1997 roku silnik AHU mam problem z mocą w mojej niuni , a więc około 2000 tysięcy obrotów auto stopuje jakby coś mu brakowało , po wciśnięciu do dechy gazu idzie dalej ( ma przerwy w trakcie przyspieszania ) , po dłuższej jeździe całkowity brak mocy, (podejrzewam tryb awaryjny tak jakby nie było turbiny )po zgaszeniu i ponownym rozruchu przez pewien czas można jeździć, oczywiście z pierwszym objawem czyli czasami brak mocy . zaworek n75 cyka sprawdziłem gruszkę pod turbiną jest szczelna (choć tu jest pewien problem stosując metodę podciśnienia uzyskałem z tej gruszki trochę oleju według mnie całkiem sporo, przy pompowaniu tego elementu cięgno wychodzi i otwiera zawór niema nieszczelności między n75 a turbiną , wag wykazuje błąd 575 jak go skasuję to po krótkiej jeździe znowu wyskoczy.

moje pytanie to czy jest możliwy olej w sterowaniu turbiną a jeżeli tak czy ma to wpływ na dziłanie n75 , no i oczywiście o diagnozę z waszej strony.

Opublikowano
:vaglogi: A olej u ukł. podciśnienia hmm dziwne :mysli:
Opublikowano
  • Autor

no jest ten olej prubę przeprowadziłem strzykawką zdjąłem przewód z gruszki i strzykawką wyciągałem z niej powietrze , i tu pokazał się olej nawet sporo parę mililitrów około 30 ale gruszka jest Strzelna (po napompowniu gruszki ,wtłaczałem w nią powietrze , cięgno otworzyło się płynnie ) ALE SKĄD TEN OLEJ ? próbę tą przeprowadziłem przed 2 godzinami

Opublikowano

Ja zimą miałem wodę w N75 i tez łapał tryb awaryjny.... Może porozbieraj wszystko dokładnie (wężyki, zaworek itp.. ) i wyczyść z oleju, może olej jest także w zaworku i po prostu go zatyka chwilami. Olej do gruszki mogłdostać się z dolotu powietrza, jest w nim zawsze troche oleju i przez N75 zassało go do gruszki. Dobrze by było jakbyś zrobił logi.

Opublikowano
  • Autor

po próbach nocnych (puste drogi) fura już niełapie błędu 575 ale jeszcze wyczuwam spadki mocy ,przyśpiesza jest płynne tylko z małą przerwą ,przymuli i dalej ciągnie ,pewnie jednak coś z tym zaworkiem. logów nie mogę zrobić moim wagiem bo co chwila traci kontakt z autem (jedynie mogę kasować błędy :( ) jeżeli jest ktoś blisko KOŁOBRZEGU kto ma waga chętnie podjadę na logi ,

Opublikowano

A może po prostu turbo pada, a olej leci do N75 i gruszki od turbawki. Zrób logi, falowanie mocy może też dawać kończąca sie przepływka.... LOGI i może będzie coś więcej.