Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alior Bank - potrzebne info na temat konta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje info na temat tego konta: http://konto-z-lokata-nocna.aliorbank.pl/

Czy rzeczywiscie jest tak kolorowo? jakies haczyki?

Opublikowano

Ja tez jestem zainteresowany, ktos korzysta z Aliora?

Opublikowano

endriuu kolezanki brat pracuje tam jak cos sie dowiem wieczorem napisze Ci PW jak sie nie spieszysz :mysli:

Opublikowano

W kontach firmowych to działa.... moje konto np: tak działa PEKAO SA

Więc pewnie Alior wprowadził taką ofertę w koncie osobistym...

Opublikowano
  • Autor

endriuu kolezanki brat pracuje tam jak cos sie dowiem wieczorem napisze Ci PW jak sie nie spieszysz :mysli:

ano do jutrzejszego poludnia chcialbym miec jakies info. przycisnij kolezanke - wszystko wyspiewa :evil2:

napisz w tym watku - wiecej ziomów skorzysta.

Opublikowano

Ja pracuje w Alior Banku :) Jak coś to dzwońce pod nr sluzbowy 782 893 179, ewentulanie mail: [email protected]

Pozdrawiam

Opublikowano

To może LUCAS wyjaśnisz nam te ściemy z reklam, że "połowa Twoich pieniędzy w nocy zarabia 11%" :polew:

Albo, jakim to nowatorstwem jest comiesięczyny "bonus" na konto w wysokości 50PLN (przy minimalnym saldzie 10tys - dopisane małym druczkiem) :laghing2:

Społeczeństwo nam debilnieje skoro łykają takie wabiki.

O, tu jeszcze 2 ciekawe artykuły:

http://olgierd.bblog.pl/wpis,alior;bank;falszowanie;regulaminow;klamstwa;i;balagan,16876.html

http://blog.finanseosobiste.pl/2008/12/17/mija-wlasnie-miesiac-od-startu-alior-bank-nowego-gracza-na-rynku-bankowym

Opublikowano

endriuu, cytuje:

"moj brat mowi ze sie oplaca, oprocentowanie wynosi 8% i caly czas masz dostep do srodkow itp"

sie rozpisala :polew: no ok ona by mnie w konia nie zrobila wiec sie oplaca :decayed:

Opublikowano

macie przeciez prosty rachunek do policzenia:

11%/ 2 = 5,5 % w skali roku - 4% inflacja = 1,5 % w skali roku - 19% podatek belki :wink4:

Opublikowano

To może LUCAS wyjaśnisz nam te ściemy z reklam, że "połowa Twoich pieniędzy w nocy zarabia 11%" :polew:

Albo, jakim to nowatorstwem jest comiesięczyny "bonus" na konto w wysokości 50PLN (przy minimalnym saldzie 10tys - dopisane małym druczkiem) :laghing2:

Społeczeństwo nam debilnieje skoro łykają takie wabiki.

Juz wyjasniam... i żadne to ściemy, wystarczy dokładnie przeczytać. Poza tym nie ma nic dopisanego drobnym druczkiem... ale nie o tym...

Kwestia lokaty nocnej wyglada następująco: O godzinie 24 każego dnia połowa środków, która aktualnie jest na rachunku jest blokowana i zabierana na lokatę, gdzie pracuje do 6 rano na 8% (takie jest aktualne oprocentowanie i do 17 wrzesnia nie ulegnie zmianie). O 6 rano pieniądze z lokaty razem z wypracowanym zyskiem wracają na rachunej i calośc srodkow plus zysk są dostępne przez cały dzien dla klienta. Sytuacja powtarza się o północy. 8% jest liczone w skali roku, jednak tak jakby pieniądze były na lokacie cała dobę a nie tylko 6 godzin. Mając na rachunku mniej niż 22.000 odsetki od lokaty nocnej sa na tyle nieduże, że nie łapią sie na podatek belki, więc de facto oszczedzamy jeszcze 19% podatku dochodowego. Realne oprocentowanie całości środków na rachunku to ok. 4,20% To tak po krótce.

Kwestia dopłaty 50zł do rachunku przy średniomiesięcznym saldzie w wysokości 9000zł wygląda tak: Każdy dzien zamyka się na rachunku klienta z jakimś saldem. I codziennie saldo zamknięcia jest sumowane przez cały miesiąc a potem dzielone przez ilośc dni w miesiącu. Jesli wynik da nam 9000 lub wiecej klient dostaje od banku 50zł, co równa się zyskowi 9000zł złożonymi na lokacie 8,50% miesięcznie.

Żadne to naciąganie, wabiki i granie na naiwności klientów. Wszystko jest wypisane czarno na białym.

W razie czego pytajcie, postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości.

Opublikowano
  • Autor

ok coraz bardziej sie przekonuje. a te wszystkie 0zl za bankomaty, przelewy, prowadzenie. gdzie tu haczyki? czy polecasz to konto jako zwykly ROR?

Opublikowano

LUCAS: Dzięki za wyjaśnienia. Nadal jednak informacje z niektórych artykułów o Alior Banku budzą pewien niepokój.

Czas pokaże jak poradzą sobie na tak ciężkim rynku jak usługi bankowe i to jeszcze w dobie "kryzysu" :)

Opublikowano

LUCAS, a gdybym zalozyl 2 konta - osobiste + walutowe - mam do nich dostep z poziomu jednego "panelu online" ?

Opublikowano

Flyer, oczywiście, że będziesz widział i mógł obsługiwać wszystkie swoje rachunki w jednym panelu. Co wiecej możesz tez obslugiwać rachunki do których jestes pełnomocnikiem.

Opublikowano
  • Autor

LUCAS czy brak odpowiedzi na moje pytanie oznacza jakis podstep ze strony Aliora?

ok coraz bardziej sie przekonuje. a te wszystkie 0zl za bankomaty, przelewy, prowadzenie. gdzie tu haczyki? czy polecasz to konto jako zwykly ROR?

Opublikowano

przepraszam, przeoczyłem :) Nie ma żadnego haczyka, po prostu wszystkie bankomaty sa bezprowizyjne, nie latasz po mieście szukając "swojego" bankomatu bo w Aliorze żaden nie pobierze prowizji od wypłaty. Prowadzenie jest bezpłatne i tak zostanie. Jak najbardziej polecam to konto jako ROR. Sam posiadam i bardzo fajnie patrzeć jak codziennie dopisują sie jakies złotowki od lokaty nocnej :)

Opublikowano
  • Autor

ok ja sie decyduje. dla mnie te wyjasnienia sa wystarczajace. powiedz jeszcze czy rzeczywiscie moge wszystko przez net zalatwic?

Opublikowano

...a jakie są opłaty za przelewy internetowe i w jaki sposób są odbywane , przez kody ze zdrapek np,.?? Interesują mnie też lokaty , co polecasz na tą chwilę??

Opublikowano

Wszelkie przelewy (nawet zagraniczne) zrobisz przez internet. Zlozysz wniosek o pozyczke, zalozysz sobie lokatę, zlecenia stale i polecenia zaplaty...

Iverson: w ciągu miesiąca masz 49 przelewow za darmo. Kazda transakcja wychodzaca, niezapisana jako zaufana jest potwierdzana kodem sms (zadne zdrapki czy tokeny). Takich sms'ow darmowych w miesiacu jest 10. Mozna jednak w bardzo prosty sposób "zmiescic" 49 przelewow w 10 sms'ach, np zapisując comiesięczne transakcje jako zaufane, badx robiac kilka przelewów na koncu zatwierdzając wszystkie jednym sms'em.

Co do lokat to polecam rachunek z lokatą nocną, ma atrakcyjniejsze oprocentowanie niż lokaty 1 do 6 m-cy. Dopiero lokata roczna jest atrakcyjniejsza. A poza tym na rachunku z lokata nocna nie zamrażasz kasy. Caly czas możesz wypłacac czy dopłacac.

Zadzwoncie najlepiej na moj nr sluzbowy podany wyzej to wszystko dokladnie wytlumacze. W pracy teraz jestem i nie moge za bardzo zaglądac na forum :)