ekonom Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam Przymierzam się do zakupu telefonu nokia e51. Głównym jego zadaniem będzie praca jako modem HSDPA. W Playu wykupuje pakiet 2GB i chciałbym ominąć kupno samego modemu i w telefonie mieć wbudowany. Czy ktoś was eksperymentował z tym telefonem pod kątem modemu ? A może byście polecili jakiś inny model telefonu ? Pozdrawiam
endriuu Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Bardzo dobry wybór do HSDPA. E51 cie nie zawiedzie jako telefon, a jako modem oczywiscie nie ma co liczyć na podawane przez producenta 3.6mbit/s ale taki już urok nokii (zreszta nie tylko nokii). druga sprawa Symbian. tak jak w E50 działał jak krew z nosa tak w E51 ten Symbian działa o wiele szybciej. Drugim wyborem może być Samsung U900. Bardzo dobrze rozwiazana sprawa modemu jest w tym modelu.
artim Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Jesli zalezy ci na dobrym telefonie, baterii + modem hsdpa to polecam e71 następcę e51... jak dla mnie telefon kozak ma wszystko co potrzeba
endriuu Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 E71 to następca E61 tak gwoli ścisłości, a kozak to jest E72 - nastepca E71.
artim Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 E71 to następca E61 tak gwoli ścisłości, a kozak to jest E72 - nastepca E71. Koledze zależy na dobrej transmisji HSDPA wiec zaoferowałem E71 ponieważ oferuje ona HSDPA 3,6 Mb/s W E61 tego nie ma a poza tym ten telefon prezentuje sie strasznie... mało solidne wykonanie itd. Jeśli chodzi o E72 to kwestia gustu ja lobię jednolita konstrukcje bez rozsuwanych bajerów itd. bo to ma być telefon a nie choinka
Rekomendowane odpowiedzi