Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o pomoc w analizie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Układ podciśnień sprawdzony i wymienione wszystkie wężyki na nowe, dolot również sprawdzony wszystkie opaski podokręcane, pozostaje jedynie ta podmiana N75 (jeśli będzie możliwość to podmienie).

Mam pytanie odnośnie podciśnienia:

- czy wiadomo jaka ma być wartość podciśnienia na wężyku do sterowania gruszką,

- czy możliwe jest, że przez zbyt małe podciśnienie w tymże wężyku turbo (jak to kolega Spanky nazwał) późno wstaje?

Zauważyłem również podczas robienia loga 011BS że sztanga kiedy jest w górnym położeniu po chwili delikatnie jakby opadała, czy to normalne?

Opublikowano
Zauważyłem również podczas robienia loga 011BS że sztanga kiedy jest w górnym położeniu po chwili delikatnie jakby opadała, czy to normalne?

nie i tu szukałbym przyzcyny :wink4:

sprawdż jeszcze raz podciśnienia

Paweł69 miałeś rację, aż wstyd się przyznać ale pomyliłem ze sobą 2 wężyki i dopiero teraz to zauważyłem, porażka...

Jutro wymienię termostat i zrobię nowe logi i zobaczymy jak turbina będzie się zachowywać. Dzięki za rady

:wink4:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
nie i tu szukałbym przyzcyny wink4

sprawdż jeszcze raz podciśnienia

A czy może być przyczyną właśnie zbyt małe podciśnienie w układzie? Jeśli tak to co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? (oprócz nieszczelności układu, bo co do tego jestem raczej pewny, że jest ok).[br]Dopisany: 06 Lipiec 2009, 22:01_________________________________________________Witam! Odświeżam temat bo udało mi się podmienić zawór n75 i okazało się że mój jest spieprzony :disgust:

Po podmienieniu ciśnienie doładowania podczas logowania 011 dynamicznego znacznie się zmieniło na lepsze oczywiście wklejam loga do oceny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e28b237bcd9b947.html

Autko zaczęło bardziej ciągnąć na niskich obrotach co o tym myślicie?

Pozdrawiam!!![br]Dopisany: 01 Sierpień 2009, 19:06_________________________________________________Mam jeszcze pytanie, bo na moim n75 jest taki nr fabryczny: 1HO 906 627. Czy ten z allegro nadaje się do mojego autka? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=698710951

Dzięki za wszelką pomoc

Opublikowano

Po podmienieniu ciśnienie doładowania podczas logowania 011 dynamicznego znacznie się zmieniło na lepsze oczywiście wklejam loga do oceny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e28b237bcd9b947.html

Autko zaczęło bardziej ciągnąć na niskich obrotach co o tym myślicie?

no i jest calkiem znosnie ...

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Zaplon mozna by dygnać w granice ~60 - na zime :wink4:

Reszta obrazkow nieczytelna.

Opublikowano

+ mozna by wymienic filtr powietrza ...

Opublikowano
  • Autor

OK dzięki za odp.

+ mozna by wymienic filtr powietrza ...

co do filtra to wymieniałem go 3 tyś km temu, a po czym poznajesz że może z nim jest coś nie tak?

Reszta obrazkow nieczytelna.

Kolego Przemik które obrazki są nieczytelne? bo mnie wszystko ładnie widać :mysli: