Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Gdzie podłączyć sterowanie foteli ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie , mam kilka pytan dotyczacych podlaczenia elektryki foteli a mianowicie dokonalem zakupu foteli od Audi A4 S-line 2007r. , ktore posiadaja elektryczna regulacje odcinka ledzwiowego oraz dodatkowo fotel kierowcy , zamek pasa bezpieczenstwa z czujnikiem nie zapietych pasow, obydwa fotele bez podgrzewania.

Moje owe pytania to gdzie powinny byc podlaczone wtyczki foteli jezeli w moim aucie nie posiadam do nich zadnych polaczen poza jednym od poduszki fotela??? , gdzie poprowadzic wiazki i podpiac jezeli takowe zrobie sam lub zakupie w ASO??? (wiem ze czerwona wtyczke-sterowanie- musze poprowadzic do bezpiecznikow nr 44 ale mam duzy problem z wtyczka czarna-czujnik zapiecia pasow- napewno jeden to masa a drugi musi byc podlaczony z FISem ale ktora wtyczka w Fisie i nr pinu???

No i wkoncu ktore przewody wychodzace z przedstawionych wtykow na zdjeciu to "+" a ktory "-" ???

Ponizsze zdjecia przedstawiaja zakupione fotele oraz wtyczki jakie z nich wychodza , jak rozumiem "od lewej" biorac zolta wtyczka to poduszka fotela , czerwona-sterowanie odcinka ledzwiowego i czarna to zamek z czujnikiem zapiecia pasa bezpieczenstwa.

Bardzo prosze rowniez o

http://yfrog.com/0nbt1yzug2kkgrhgoheuejllljx - link do zdjec foteli i wtykow.

Bardzo prosze o wszelka pomoc techniczna i porady jezeli juz ktos przerabial taki temat.

Dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

;( oj kolego "Skrzypek' mozesz mnie lac ile chcesz ale ja kurde pomocy szukam :wallbash: probowalem w dziale "wnetrze" i lipa , jeden z kolegow podal mi linka do podobnego tematu (bardzo dziekuje) , ktory przestudiowalem juz chyba z 6 razy i nic nie kumam.

Duzo tam odpowiedzi ale zadnej konkretnej (nawet nie wiem jaka wiazke zakupic) , ktora precyzyjnie by mi wskazala , zwlaszcza z tym czujnikiem nie zapietych pasow , gdzie i co podlaczyc.

Wiem , wiem moze i jest to proste ale nie dla wszystkich a ja niechcem puscic autka z dymem dlatego postanowilem zarzucic temat w dziale "uklad elektryczny" moze ktorys z fachowcow tu sie schowal i nie czytal mojego poprzedniego watku w innym dziale.

Przepraszam i wielki szacun dla wszystkich :hi: ale to nie ma sensu jak cos sobie kupisz , zalozysz do autka i dziala tylko w polowie a co do reszty to nie wiesz co i z czym :wallbash:

Jeszcze raz sorki i bardzo prosze o pomoc jak Panowie "moderatorzy" pozwola :notworthy:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2009, 01:18_________________________________________________No i jak tam "szpece" nie ma nikogo kto wie jak podlaczyc chociaz by ten czujnik od nie zapietych pasow???

:kox: po wywaleniu mojego watku dot. tega samego z dzialu "wnetrze" mialem nadzieje ze tutaj znajdzie sie ktos kto przerabial ten temat lub ma pojecie co i gdzie podlaczyc :(

Oki bede czekal na jakies porady , moze cos sie wkoncu trafi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

trzeba było najpierw założyć wątek dowiedzieć się wszystkiego i dopiero kupować :gwizdanie:

Opublikowano

Heyka

Bogi podlaczal u siebie - napisz do niego

Opublikowano

Już kolega do mnie pisał.

Odpisałem to co wiedziałem (jak podpiąć zasilanie) ale wnioskuje z wątku, że nie wystarczyło. Marcin9680 chce podłączyć jeszcze czujnik od pasów (ale tutaj jestem bezradny - u siebie miałem kostki).

Opublikowano
  • Autor

Witam serdecznie , tak tak prawda "Bogi" pomogl mi i to znaczaco :hi::notworthy: ale wciaz szukam osoby , ktora ma pojecie jak podlaczyc ten cholerny czujnik nie zapietych pasow z FISem :wallbash: , ktory znajduje sie w zamku od pasow przy fotelu.

Niedlugo jade do Polski tak wiec dokonam zakupu kompletnej wiazki do sterowania obu foteli w ASO lub ze strony internetowej "KUFATEC"

'Bogi" jeszcze jedno pytanko do Ciebie , ktory przewod w czerwonej kostce od sterowania to "+" a ktory "-" ?

P.S. u siebie tez mam mostki wychodzace z fotela , zolta-poducha , czerwona-zasilanie do sterowania i czarna-czujnik nie zapietych pasow

Dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

standardowo

plus - czerwony

minus - brązowy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

panowie temat sie urwal?

wlasnie kupilem fotele od b7 i sa tu czujniki niezaåietych pasow

ktos juz ogarnol ten temat Marcin9680 jak ci poszlo z tymi taborecikami?

Opublikowano
  • Autor

Witam , foteliki zalozone , okablowanie od sterowania ledzwi podlaczone (gotowa wiazke kupilem na www.kufatec.de) , jednak ze wciaz nie podlaczylem czujnika informujacego o nie zapietych pasach.

Rzucalem temat na forum w kilku innych dzialach i bez skutku albo ludziska naprawde nie wiedza co z czym polaczyc lub maja to w nosie uwazajac ze to malo istotna pier**la :mysli:

W Grudniu bede w polsce to sprobuje uderzyc do ASO lub do elektryka co ma pojecie o Audi i tam moze mi pomoga , podpowiedza ktora wtyczka i gdzie. Jak juz rozwiaze problem zanim ktos inny to zrobi to wrzuce krotki opis rozwiazania owego problemu na forum.

Dziekuje i wciaz oczekuje na jakies podpowiedzi. :hi:

Opublikowano

panowie temat sie urwal?

wlasnie kupilem fotele od b7 i sa tu czujniki niezaåietych pasow

ktos juz ogarnol ten temat Marcin9680 jak ci poszlo z tymi taborecikami?

osobiście to olałbym tą sygnalizacje, ale gdyby mi przyszło do głowy ją podłączyć to:

-sprawdziłbym czy w zielonej kostce do licznika jest podłączony kabelek do pinu-30

-sprawdziłbym czy we wtyczce czerwonej pod siedzeniem są kable pin-6 (2x)

-jeśli by czegoś brakowało dołożyłbym

-kodowanie vagiem

(Instrument Cluster)

ECU Coding (tylko 8E2/8E5)

Wybierz STG 17 (tablica przyrządów)

Kodowanie STG -> Pozycja 07

? Xx1: Urządzenia specjalne

+02 - Przypominające o zapięciu pasów aktywnych (NAR lat - aż tydzień 45/2004)

TsPZgKi.jpg

zaznaczam, że tak zrobiłbym gdyby mi przyszło zrobić tą sygnalizacje, bo naprzykład zmieniałbym fotele i te nowe miałyby czujniki od niezapiętych pasów. Temat jest niesprawdzony przeze mnie i nigdy nie będzie, chcecie to korzystajcie z tych wskazówek.