Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z zegarami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy właśnie mnie poinformował, że zakupił A4 ;) z 97r. Cieszy sie z niej jak maly dzieciak ale trochę się zasmucił jak mu wskazówki poszły na maxa no i później licznik zaczął zliczać kilometry jak oszalały :( Zasugerowałem, że może niechcący włączył test zegarów ale mówi, że to już któryś raz tak się stało :( Autka jeszcze nie widziałem bo muszę do 20 w robocie siedzieć :( Wczoraj zadzwonił, że tak mu sie dzieje no i dziś znowu że się to powtarza. W tych audiczkach na manetce jest jeszcze jakiś trójpozycyjny przełącznik - może mnie ktoś oświecić jak powinien być ustawiony? I co się nim robi? No i czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Autko będę dopiero widział w przyszłym tygodniu no ale wiadomo lepiej zapytać za wczasu ;)

Opublikowano

Te ustawienia przy manetce to chyba do FIS-a. A co do licznika to mzoe bylo cos grzebane i ma bledy. Podpiac pod VAG-a i juz. Albo w najgorszym przypadku wymiana zegarow.

Opublikowano
  • Autor

Pod vaga podepnę tylko że teraz fizycznie nie mogę :(

Wiesz może w jakim położeniu powinien znajdować się ten przełącznik o którym wspominałem ?

Opublikowano

Wiesz może w jakim położeniu powinien znajdować się ten przełącznik o którym wspominałem ?

O którym przełączniku mówisz , na której mantce z prawej czy lewj stronie.

Opublikowano

O którym przełączniku mówisz , na której mantce z prawej czy lewj stronie.

Z prawej są tylko wycieraczki i ewentualnie sterowanie fisem.Z lewej natomiast jest tempomat i zapewne o to chodzi :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tak Hugo - masz rację ;) Chodzi o ten przełącznik am manetce od kierunkowskazów ;) Jakby ktoś powiedział jak to obsługiwać w jakiej pozycji powinien być ustawiony przełącznik to byłoby super ;)

Tak na marginesie ;) orientuje się ktoś czy w tej manetce jest jakaś elektronika czy tylko przełączniki tak jak w manetce w której jest fis - pytam bo jeśli są tylko przełączniki to wystarczy założyć w zaślepkę w desce przełączniki podłączyć do kompa i już test tempomat za parę groszy ;) Przynajmniej w TDI ;)

Opublikowano

Obsługuje sie to tak przełącznik powinien być na środkowym położeniu i jeżeli jedziesz np 100 km/h i chcesz użyć tempomatu wciskasz ten przycisk na lewej manetce. Auto będzie teraz jechało ze stałą prędkością 100km/h jeżeli przełączysz przełącznik w prawo wyłączysz tempomat , a jeżeli przytrzymasz przełącznik w lewo auto będzie zwiększało prędkość.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za info ;) Tak naprawde to nawet tego jeszcze nie widziałem więc wolałem wcześniej rozpoznać temat ;) Dzisiaj będziemy to ze znajomym oglądać i będziemy vaga podłączać ;)

Jeszcze raz wielkie dzięki.

[ Dodano: 2006-06-06, 07:08 ]

Hej ;)

Wczoraj bawiliśmy się ze znajomym jego audiczką no i stwierdzam, że taki tempomacik to super sprawa ;)

Co do licznika to jest tak - na wyświetlaczu gdzie normalnie pojawia się info o przeglądach jest napis defect po podłączeniu vaga pl co chwilę zrywało połączenie vagcom działał poprawnie ale przyu opisie sterownika pojawiały się czasem dziwne znaczki np tylda wszystkie wskazówki obrotek i prędkościomierz wychylona na maxa paliwo i temp na zero, licznik systematycznie i dość szybko rosnął. Błędów było dość dużo i nie można było odczytać wszystkich bo programik w wersji sherwear. Ale po wykasowaniu nic się nie poprawiło pojawił się natomiast na powrót jeden błąd informujący o błędzie w module pamięci :( Kurcze nie zrobiłem printscrena bo troszkę jeszcze się bawiliśmy a później znajomy się spieszył i uciekło nam to :( Co to może być - licznik był "kręcony" Czy da się z tym coś zrobić vagiem no i czy jest wogule sens się z tym bawić? W tej chwili pożyczyłem

mu swoje stare zegary i wszystko gra.

No i jeszcze małe pytanko :

Jak sprawdzić ile zostało km do wymiany oleju i jak ustawić taki dystans vagiem - chodzi o to ze chciałem odczytać z noich starych budzików ile zostało i ustawić tyle na nowych budzikach ;)

No i czy można gdzieś poza licznikiem odczytać faktyczny stan kilometrów?