robert2309 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam. Nurtuje mnie pytanie o różnice w silnikach 3.0 V6 o oznaczeniach ASN, AVK a BGN. Jestem w tej kwestii zupełnie zielony a szukam części. Mam BGN. Czy graty od AVK i ASN pasują ? Chodzi mi o głowice. Dzięki za ewentualne porady.
tommylee Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 hm, a co to za silnik BGN? AVK i ASN głowice powinny być na 99% takie same. Silnik AVK jest przeważnie w wersjach z USA i ma tylko 2 sondy lambda, ja mam ASN i mam 4 sondy. Pewnie jest inny sterownik silnika, ale jeżeli chodzi o mechanikę typu głowica, koła rozrządu to powinno być to samo. A co się posypało?
robert2309 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Opublikowano 3 Lipca 2009 Rozrząd przy delikatnej stłuczce.
tommylee Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Rozrząd przy delikatnej stłuczce. co dokładnie potrzebujesz?
robert2309 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Opublikowano 3 Lipca 2009 Też mnie zdziwiło ale ma motor BGN. Pytałem w serwisie to niby AVK graty ma takie same. A z innych źródeł wiem , że ASN jest taki sam jak AVK. Potrzebuję głowicy od strony kierowcy. ( tej z korkiem od wlewu oleju)
tommylee Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 jest paru kolesi z allegro co sprzedaje części do tego silnika. Jak sobie nie poradzisz to daj znać
robert2309 Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Opublikowano 5 Lipca 2009 Nie mogę namierzyć gratów do tego motoru.
Gatitoo Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 a gdzie mozna sprawdzic takie oznaczenie silnika ?? tez mam 3.0 v6 i tak z ciekaowsci bym sobie sprawdzil
Rekomendowane odpowiedzi