Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Proszę o analizę logów (VW Passat B5 AFN)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o analizę logów statycznych i dynamicznych mojego Passata B5 AFN. Wygląda na to, że przepływka do wymiany, a co z resztą? Dzięki.

08001x.jpg

08004.jpg

08007.jpg

08013.jpg

04000.jpg

04003.jpg

04004.jpg

dyn1.jpg

dyn2v.jpg

dyn3.jpg

Opublikowano

Proszę o analizę logów statycznych i dynamicznych mojego Passata B5 AFN...

a czy Ty kolego widzisz cokolwiek jakieś liczby na tych fotkach??? :shocked:

popraw szybko bo znajdziesz w koszu :wink4:

Opublikowano

imm zle mierzy ale i turbina nie doladowuje tego co powinna i termostat do wymiany , posprawdzaj wezyki (nieszczelnosci)albo masz katalizator totalnie zapchany , minimalnie opózniony kąt wtrysku , egr ok ,

Opublikowano
  • Autor

imm zle mierzy ale i turbina nie doladowuje tego co powinna i termostat do wymiany , posprawdzaj wezyki (nieszczelnosci)albo masz katalizator totalnie zapchany , minimalnie opózniony kąt wtrysku , egr ok ,

Dzięki. Które wężyki dokładanie masz na myśli?

Jak będę miał chwilę to zrobię loga i przeliczę wszystko na KM, zobaczymy co wyjdzie.

Opublikowano

przeliczę wszystko na KM

jezeli masz na mysli programik kpower to nie sluzy on do oceny ale raczej do zabawy [br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 09:24_________________________________________________wszystkie z podcisnieniem wezyki tylko nie pobierznie sprawdzaj tylko dokladnie czy nie są sparciale albo dziurawe , nieraz wystarczy ze nie ma oslonki i sie zagina
Opublikowano
  • Autor

przeliczę wszystko na KM

jezeli masz na mysli programik kpower to nie sluzy on do oceny ale raczej do zabawy [br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 09:24_________________________________________________wszystkie z podcisnieniem wezyki tylko nie pobierznie sprawdzaj tylko dokladnie czy nie są sparciale albo dziurawe , nieraz wystarczy ze nie ma oslonki i sie zagina

Mam na myśli logi a VAG-COM i przeliczenie danych w excelu. Czy takie oblcizenia też się do niczego nie nadają?

Prędzej czy później wywalę katalizator.

Opublikowano

Mam na myśli logi a VAG-COM i przeliczenie danych w excelu

ale co na co chcesz przeliczyc , bo nie zabardzo Cie rozumiem , wlasnie program kpower przelicza logi, przy podaniu wagi pojazdu i cisnienia atmosferycznego i pokazuje moc i moment , ale nie zawsze pokrywa to sie z prawda [br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 11:13_________________________________________________

przeliczę wszystko na KM

Mam na myśli logi a VAG-COM i przeliczenie danych w excelu. Czy takie oblcizenia też się do niczego nie nadają?

Prędzej czy później wywalę katalizator.

to zrob to juz a nie pozniej , wystarczy odkrecic 6 nakretek i kata masz juz na wierzchu , no przedtem oslone trzeba jeszcze zdjac , wydłubujesz wklad ze srodka i zakaladasz kata i po zabiegu a to co wydlubiesz sprzedasz jeszcze za okolo 100pln
Opublikowano
  • Autor

A gdzie mogę sprzedać zawartość starego katalizatora?

Opublikowano

A gdzie mogę sprzedać zawartość starego katalizatora?

wrzuc na google skup katalizatorow i swoja miejscowosc i napewno cos ci wyskoczy zadzwon i ktos przyjedzie ci po to
Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem loga po przedmuchaniu turbiny (300km w zakresie 3000-4000 obr/min). Pierwszy screen to wykres zależności ciśnienia od obrotów przed przedmuchaniem, drugi to już po. Jak widać jest jakaś poprawa. Co może być przyczyną tej dziury pomiędzy 2600-3500 obr? Może to wina przepływki?

log1.jpg

gwe2idf15ivg5anawmtv.jpg

Opublikowano

podmien moze przepływke z kims chwila pracy i zloguj grupy 003,008 statycznie i dynamicznie i 011 , bo przeplywka zle mierzy ale zarazemi turbina niedoladowuje wiec nie mozna tak naprawde na 100% powiedziec ze to imm