arturo_84 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam wszystkich, parę dni temu zabrałem się za montaż tempomatu i przed wymianą manetki odłączyłem akumulator gdyż odczepiałem airbaga. Po wymianie manetki wszystko podłączyłem tak jak było wcześniej, podpiełem akumulator i teraz po przekręceniu zapłonu świecą się i nie gasną następujące kontrolki: ABS, ESP i na komputerze gdzie pokazuje mi spalanie itd świeci się na cały ekran duże kółko z wykrzyknikiem - podczas jazdy przełanczanie fisem nic nie pokazuje cały czas to kółko, co może być nie tak?
czaki22 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 no to szukasz nowego sterownika abs/esp - prawdopodobnie, pozatym niemasz teraz absu i esp
arturo_84 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 Co to znaczy że szukam nowego sterownika, i co oznaczają takie błędy: 778 Czujnik skrętu kół - G85, Czujnik kąta sterowania - G85
czaki22 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 tzn ze jednostka nie ma komunikacji z sterownikiem abs, to oznacza ze padło (prawdopodobnie , istnieje taka możliwosc)
Rekomendowane odpowiedzi