rikokodo299 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Cześć Zaglądałem dzisiaj pod spód i przez przypadek na osłonie plastikowej zauważyłem dwie krople oleju, pochodzą one na pewno z otworów tam gdzie tarcza, docisk itd.. Przedstawia to fotka. Są to drobne wycieki Po włożeniu palca w dolny otwór, wyciągnąłem trochę więcej oleju, ale był już czarny zabrudzony. Czy są tam jakieś zimeringi, może one przepuszczają. Czy takie wycieki są dozwolone. Co robić. A czy tą śrubkę można dokręcić bo coś się sączy przy dużej temperaturze. Za pomoc z góry dziękuję.
street23player Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 A czy tą śrubkę można dokręcić bo coś się sączy przy dużej temperaturze. to korek spustowy skrzyni biegów raczej nie odkręcaj jej chyba że chcesz zmienić olej w skrzyni no ale to nie jest zalecane przez producenta chyba że przy większych naprawach
rikardo Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 to korek spustowy skrzyni biegów raczej nie odkręcaj jej chyba że chcesz zmienić olej w skrzyni no ale to nie jest zalecane przez producenta chyba że przy większych naprawach Zalecenia o których piszesz dotyczą pierwszego użytkownika. Jest to zapis marketingowy ma on dostać informację, że samochód jest tani w eksploatacji. Producent zakłada, że po spisaniu książki następuje zezłomowanie auta i zakup nowego. Ten cudowny olej pracujący w skrzyni ma być nie wymienialny natomiast identyczny w butelce ma już termin ważności.
Daimos Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 ten wyciek na pierwszym zdjęciu to pewnie z powodu uszkodzonego simmeringu na wale, trzeba wywalić skrzynie i wtedy będzie widać co się dzieje
street23player Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 to korek spustowy skrzyni biegów raczej nie odkręcaj jej chyba że chcesz zmienić olej w skrzyni no ale to nie jest zalecane przez producenta chyba że przy większych naprawach Zalecenia o których piszesz dotyczą pierwszego użytkownika. Jest to zapis marketingowy ma on dostać informację, że samochód jest tani w eksploatacji. Producent zakłada, że po spisaniu książki następuje zezłomowanie auta i zakup nowego. Ten cudowny olej pracujący w skrzyni ma być nie wymienialny natomiast identyczny w butelce ma już termin ważności. skoro sie tak dobrze orientujesz to powiedz mi ile ma ważności na tej butelce
rikardo Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Na moich butelkach z tym olejem kupionych w ASO data produkcji to 01.2007 natomiaast termin jego ważności to 01.2011. Możesz sam również to sprawdzić. Ponadto rozmawiałem kiedyś z facetem pracującym w Niemieckim serwisie VW i to on zwrócił mi na ten temat uwagę. Troche się tym tematem interesowałem, miałem możliwośc wymiany tego oleju w dwóch skrzyniach i mogłem zobaczyć jego wartośc po przebiegu 200 tys. km. Ale to jest każdego indywidualna sprawa tak jak jeżdzenie bez zmiany oleju przez 30 tys. bo tak pisze w instrukcji.
Rekomendowane odpowiedzi