Jump to content
IGNORED

[B6 AWX] Nie działajace piloty w kluczykach

Piotrek25w

Recommended Posts

Wiatam

Posiadam Audi A4 2002 r tdi i mam taki problem, przestały działać piloty w kluczykach i nie moge otwierac i zamykac auta z pilota tylko musze kluczykiem stało sie ta nagle. Wymieniłem baterie i tez to nic nie pomogło i nie pokazało mi zadnego błedu w module komfortu jak sprawdzałem Vagiem. Prosze o jakąś rade:))

jak wymieniałes baterie to normalne, zeby dzialaly musisz włożyć kluczyk do stacyjki i przekręcić, nie zapalaj silnika

potem naciskaj przyciski na pilocie oczywiscie przy włączonym zapłonie, kolejno (podobno trzeba tylko jeden, ale nie wiem dokladnie który) np po dwie sekundy. Ja tak robilem i mi to działało. Oczywiście dla każdego kluczyka trzeba to zrobić osobno. Jak to nie zadziała to trzeba podpiac VAG'a i najpierw sprawdzić czy w module komfortu nie ma błędów, jak jest ok to w wartościach mierzonych można sprawdzić poprawne działanie pilotów (nie pamiętam która grupa) mozna tam sprawdzić ile pilotów jest zaprogramowanych, sprawdzić wszystkie przyciski na pilocie i zidentyfikowac kluczyki.

Witam

sprawdzałem Vagiem i tez nic sie nie da zrobic vag wogóle nie widzi sygnału pilotów. Jutro wybieram sie do elektronika i bede wszystko wiedział. Dam znac co było.

Dzikuje za wskazówki