Opublikowano 2 Lipca 200917 l witam koledzy nie wiem co jest , pewni sam tego nie ocenie i bedze musial do ASO podjechać... ale objawy sa następujące: jak jadę autem , nie dodając gazu zaczyna mi cos ostro piszczeć (chyba tylko po rozgrzaniu klocków- bo jak wyjeżdżam z garażu to nigdy),teraz juz ostro mi to piszczy < z tym ze jak nacisnę hamulec to przestaje> co to moze byc? dodam ze klocki z zewnętrznej stronki są grube jeszcze
Opublikowano 3 Lipca 200917 l wstrzymaj się z ASO, szkoda kaski Ściągnij koła i zobacz czy może coś tam nie ociera
Opublikowano 3 Lipca 200917 l Ja mam dokładnie ten sam problem z klockami ,choć są nowe juridy piszczą przy hamowaniu aż wstyd
Opublikowano 3 Lipca 200917 l Ja mam dokładnie ten sam problem z klockami ,choć są nowe juridy piszczą przy hamowaniu aż wstyd Najczęściej pisk pochodzi od drżenia przy docisku. Zobacz czy dobrze są zamocowane
Opublikowano 3 Lipca 200917 l Przypuszczalnie powodem pisków są zabrudzenia na zaciskach powstałe z pyłu występującego podczas hamowania lub zapieczone cylinderki. Klocek zaciera sie na tym brudzie i nie cofnie się dlatego piszczy az się zetrze. Ja miałem takie same objawy nie chciało mi sie w jesieni przeczyścić zacisków i na wiosnę stwierdziłem, że klocki nadają się do wymiany. Przy zewnętrznym klocku nie widać dobrze zużycia w moim przypadku starciu uległ klocek od strony cylinderka i to jeszcze nie równo.
Opublikowano 6 Lipca 200917 l piszczenie klocków to takze słaba ich jakość, w najtanszych to często spotykany problem, powodem jest marnej jakości guma wygłuszająca i stąd piski przy hamowaniu
Opublikowano 7 Lipca 200917 l Autor Zamykam temat , piski zlikwidowane u kolegi z ASO bydgoszcz- polecam specjaliste, otworzył prv service :> klocki trzeba bylo zdjąć przeczyscic troszke szczotka te zawiasy na których sie je montuje, bo były spieczone i pewnie do końca nie odbijaly czymś tam jeszcze prysnął by sie nie zapiekały teraz juz jest oki no i jak zwykle wymieniłem postojówke nagannie sie przepalaja aha a klocki mam dobre i sprawdzonej firmy AT