Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem jeszcze raz poruszyc temat hamulca w mojej b6. Sprawa jest taka ze mam problem samochodu ktory sam hamuje prawie wszystko mam nowe oprocz serwa ktoro bylo podreperowane. Podczas hamowana pedal bardzo gawtownie reaguje ( deliokatne dotkniecie i ostro hamuje ) normalnie to pedal powinien chodzic gladko a moj jest twardszy troszke i bardzo gwaltownie reaguje...

ma ktos jakis pomysl??

Opublikowano

heh... no niestety z opisu wygląda tak jakby serwo za mocno i za szybko reagowało...

Opublikowano

Jak można naprawiać serwo ? reperować !!!

Opublikowano
  • Autor

Jezeli chodzi o to "reperowanie" serwa to mechanik powiedzial ze byo troszke wody w serwie i ze to wyczyscil i zalutowal serwo....

Tak to wyglada....[br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 17:32_________________________________________________NO wiec to bylo SERWO !!!!!!!! :kox: wymienilem i teraz wszystko0 jest :good::notworthy:

Opublikowano

siemano, ja w swojej B6 natomiast mam taki problem, otóż przytrafiło mi sie dwa razy iż naciskając hamulec parę razy w krótkich odstepach czasu (tak jakby pulsacyjnie) np. zjeżdzając w korku z górki, pedał hamulca zrobił się w momęcie twardy i cięzko było wyhamować tak jakby przez moment nie było wspomagania hamowania. Odpowietrzyłem układ i wymieniłem płyn i dalej to samo. I tu pytanie :) czy to wina pulsacyjnego hamowania przy ABS-ie kiedy powinno sie go trzymać czy to raczej serwo już kwiczy ?? a moze sterownik od ABS ?? jakies pomysły

Opublikowano

Wygląda to na kończące się serwo albo gdzieś nieszczelność jest, masz dokładnie taki sam objaw jak gasisz auto i depniesz kilka razy na pedał hamulca twardnieje czyli nie działa serwo

Opublikowano
  • Autor

Ja bym stawiam na serwo... Najlepiej zawiez do jakiegos specjalisty niech ci zbada dzialanie serwa.... Pozdro.. :notworthy:

Opublikowano

Raczej serwo

Zresztą sam wspomniałeś, że wszystko już porobione oprócz serwa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A u mnie pedał chodzi lekko, natomiast jest strasznie czuły,jak pierwszy raz się przejechałem audiczką po zakupie to kolesia(pasażera) bym przez przednią szybe wysadził podczas hamowania :>[br]Dopisany: 18 Lipiec 2009, 08:48_________________________________________________Czyli tak ma być :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie tez był problem z hamulcem twardy potem dobry ale w ostateczności kiepsko hamował :disgust:

i winna była gumka z przewodow od pocisnienia

mam zdj. - jesli kogos interesuje przesle z opisem czesci wymienionej

porsze o @

tylko w przewodzie podciśnienia pojawił sie olej - pompa siada?