Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa wentylatora klimatyzacji vs nowy z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mialem taki kupic, ale rozebralem swoj, wymienilem szczotki które dokupisz w sklepach z czesciami, pozniej doszlifujesz( ja mam od odkurzacza:P ) i masz za 20zł naprawiony wentylator... napewno lepszy niz zamienniki z allegro... wymiana jest banalna, a co Ci zalezy sprobowac skoro stary jest do wyrzucenia...

chyba ze masz uszkodzony fizycznie:):):)

Opublikowano
  • Autor

właśnie sobie o tym pomyślałem i tak właśnie zrobię :>

zobaczymy co z tego wyjdzie

Opublikowano

przy okazji wymień łożyska na nowe :gwizdanie:

Opublikowano

ja mam taki wentylator już około 2 lata i chodzi bez zarzutów więc nie ma się czego bać. Tak samo visco

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam ponownie

rozebrałem wentylator, wymieniłem łożysko 8zł, wymieniłem 4 szt. szczotek 30zł, złożyłem i chodzi jak nowy, jak ktoś lubi pogrzebać sobie przy aucie a przy tym zaoszczędzić trochę grosza to polecam.

Jak ktoś będzie chciał to dam namiar na szczotki (takie z dodatkiem miedzi-typowe samochodowe) za 3zł szt. +przesyłka 15 zł za pobraniem.

pozdrawiam :>

Opublikowano

Ja dzis swoj wymontowalem ktory kupilem na allegro jakies pol roku temu nigdy wiecej takiego gowna nie kupie( wentylator po prostu sie wyrobil zlatuje z trzpienia-silnik jest dobry ) a swoj ori valeo wyrzucilem teraz by sie z niegoi sam wirnik przydal:( kupilem juz ori na allegro wole uzywke niz jakies zamienniki :))

Opublikowano
  • Autor

ja też stwierdziłem że nie ma sensu kupować nowego wentylatora skoro tylko szczotki się skończyły, a przy okazji wymieniłem łożysko bo po tylu latach należy mu się odpoczynek :).

Dla kolegi m1chal, jeżeli chodzi o zmontowanie wentylatora to ciężko wytłumaczyć po prostu trzeba pokombinować z tymi szczotkami, ale zapewniam że da się to zrobić :> (ja miałem rozebrany wentylator z dwóch stron)

for users

szczotki kupiłem tu: http://www.irmot.pl/menu.htm. są to szczotki z katalogu inne samochodowe a typ to 615b/1 (Dmuchawa Autobu Jelcz 7,0x8,0x20,0mm) pasują idealnie bez jakichkolwiek przeróbek :good:[br]Dopisany: 15 Lipiec 2009, 08:57_________________________________________________Podsumowując za 40 zł + odrobina czasu mamy ori wentylator z nowymi szczotkami i łożyskiem, co starczy nam na kolejne 10 lat użytkowania samochodu, więc uważam że lepiej naprawić stary niż kupować nowy nie wiadomo jakiej jakości.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

żeby wyjąć ten wentylator to trzeba rozbierać przód samochodu czy jest jakiś inny sposób?

Opublikowano
  • Autor

jak masz zgrabne rączki to da rady bez ściągania przodu i zdejmowania osłony silnika (od spodu) ja ściągałem tylko osłonę rozrządu, największy problem stanowi przewód, jest mocowany w kilku miejscach, ale jak masz zwinne rączki to dasz rady :cool1: