Jump to content
IGNORED

[B6 BKE] Problem z czujnikiem parkowania- działa nawet na luzie.

pwrlax

Recommended Posts

Witam,

Zamontowałem i podłączyłem dziś czujnik parkowania i wszystko wyglądało ok aż do chwili kiedy chciałem zrobić test i okazało się, że czujnik działa na wstecznym, na luzie i na biegach do przodu. Zasilanie podłączyłem do lewej lampy pod światło cofania tak więc teoretycznie zasilanie jest w chwili włączenia wstecznego. Coś mi się wydaje, że to rezultat komputera i wyświetlania spalonych żarówek. Pewnie komp sprawdza sobie jakoś żarówki i podaje zasilanie. Czy ktoś wie jak podłączyć zasilanie czujników aby nie było takich niespodzianek?

Z góry dzięki za info,

Piotrek

Tutaj kolega nie tak dawno montowal u siebie czujniki parkowania, mozesz go zapytac jak on to rozwiazal.

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t83764.0.html;highlight=czujnik+parkowania

:szukaj: Ktorys z kolegow nie tak dawno montowal u siebie czujniki parkowania, mozesz go zapytac jak on to rozwiazal.

Już to zrobiłem.

Jak się dowiem i będzie działało to opiszę na forum dla potomnych!!!

Rozwiązanie: :>

Po kilku podejściach do tematu znalazłem przyczynę niedomagania.

Tak jak przypuszczałem problem był związany z komputerem. Ostatecznie wprowadziłem przewód zasilający centralkę do obudowy lampy przez mały otworek i przylutowałem jego koniec do blaszki zasilającej żarówkę wstecznego i od tej pory czujnik działa poprawnie- tylko po włączeniu wstecznego.

Myślę, że temat przyda się kumuś w przyszłości. :hi: