Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Co wyje podczas jazdy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim A4 B6 1,8T skrzynia multitronik 6bieg. słychać wycie podczas jazdy. Nie jest to wycie z łożysk kół bo niedawno wymieniłem wszystkie łożyska ale wycie występuje tylko gdy dodaje mocniej gazu lub leciutko trzymam nogę na gazie by podtrzymać prędkość. Najgłośniej wyje między 60-90 km/h. Wydaje mi się że to skrzynia, ale moge się mylić. :(

Opublikowano

sprawdzales opony, bo jak sa wyzabkowane to beda robic wiecej halasu niz lozyska

Opublikowano

Miałem kiedyś przypadek w fordzie wymieniłem 2 łożyska z przodu i po 2000km łożysko się wysypało, wada łożyska wymienili ponownie na nowe. :wink4:

Opublikowano

1. Sprawdź opony

2. Sprawdź łożyska

3. Może być piasta, ale ona raczej nie wyje tylko się tłucze najczęściej przy hamowaniu

Opublikowano

a maglownica?

Opublikowano

a maglownica?

Jak najbardziej, ale na wolnych powinna troszkę się wówczas uciszać

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Już doszedłem do tego co tak wyło. Oddałem auto do warsztatu który specjalizuje się w automatach. Po otwarciu skrzyni okazało się że posypały się zębatki i łożyska! Remont skrzyni to 6500zł!!! ( a właściwie to nie remont tylko wymiana skrzyni na inną skrzynie już wyremontowaną). Dali 6m-cy gwarancji i F.V. Sama wymiana trwała kilka godzin. (Wycieki oleju przy półosi też u mnie wystąpiły). Radzę wszystkim omijać multitroniki z daleka bo są bardzo awaryjne! Doświadczyłem tego na własnej skórze. W warsztacie potwierdzają że nie jest to udana skrzynia i bardzo dużo ich naprawiają. Sprzedałem już to badziewie i obiecałem sobie że auta w automacie już nigdy nie kupie. :thumbdown: Pozdrawiam

Opublikowano

. Sprzedałem już to badziewie i obiecałem sobie że auta w automacie już nigdy nie kupie. :thumbdown: Pozdrawiam

to gratuluje podejscia. :polew:

automaty to nie tylko multitroniki a nawet one zostaly juz mocno poprawione.

a o wszelkich problemach warto czytac przed kupnem i miec swiadomosc na co sie czlowiek decyduje;]