Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zacieki na rolecie - AVANT Only

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

Od jakiegoś czasu po większym deszczu zauważyłem że robia mi się zacieki na rolecie ( zwykle to wysycha i widze tylko ślad po wodzie na rolecie ). Przykład - wczoraj sprzątałem i myłem auto - ponieważ miałem świadomość zacieków, zasuwając rolete zwróciłem uwagę czy jest czysta. W nocy lało trochę i dzisiaj rano pakując graty do bagażnika zauważyłem znowu plamę po wodzie na rolecie - ciągnie się od lewego słupka ku środkowi bagażnika.

Zamykając klapę nie polałem rolety wodą, w czasie sprzątania i mycia była zsunięta więc też nie mogła się zamoczyć. Słupek i podsufitka nad plamą jest sucha i nie ma śladów po zaciekach .... karwa niewiem już skąd się to bierze ???

uszczelka nie jest dziurawa czy wygnieciona .... jakieś pomysły ?

Opublikowano

Tez takie zjawisko zauwazylem u siebie, ale to sie stalo przy otwieraniu klapy i widzialem jak woda poszla na rolete z klapy (wewnetrzna strona). Najlepiej byloby zrobic eksperyment np. po wyjechaniu z myjki otworz klape i obserwuj. Moim zdaniem ta woda idzie z klapy skoro uszczelki masz cale.

Opublikowano
  • Autor

hmm może i w czasie zamykania - ale to w czasie mycia tez powinno przeciekać. po myciu kilka razy otwierałem i zamykałem. A woda była dopiero rano

Opublikowano

może antena przecieka ? Zdejmij lampkę i zobacz czy rdzy nie ma

Opublikowano

U mnie również zauważyłem takowe zjawisko. Zwlaszcza po wyjechaniu z myjni widoczne sa zacieki na rolecie z lewej strony tak jakby w okolicach zaczepu rolety przy klapie. również myslalem ze to z sufitu leci jednak wszystko tam jest szuchutkie.Jedyny pomysł to to ze leci z klapy.Myslalem rowniez ze w czasie otwierania klapy po myjce cos kapie z gory.zauwazylem jednak ze tuz po wyjechaniu jest juz widac delikatne slady wody na rolecie. Jedynym sposobem bedzie chyba usiasc na tyljek kanapie....koleżka jakis bedzie musial wzaizc myjke cisnieniowa i jechac z tym swiatem po calym tyle... gdzies cos musi przeciekać-trzeba tylko znalezc co :no:

Nie ma innego wyjscia.

Aydaho jakbyś znalazl rozwiazanie problemu to czekamy na wskazowki, o tak w :audi::a4fan: byc NIE MOZE :/

Opublikowano

ja nie ma anteny a tez zauważyłem małe ślady :mysli:
Opublikowano
  • Autor

nieee - pisałem przeca że podsufitka suchutka. to nie to

Simon_75 - dobry pomysł :good: - wezme Karcher z garażu zamkne brata w bagażniku i przeprowadze drobny test

Opublikowano

hmm może i w czasie zamykania - ale to w czasie mycia tez powinno przeciekać. po myciu kilka razy otwierałem i zamykałem. A woda była dopiero rano

A może masz antenę CB na dachu z kablem wypuszczonym przez bagażnik? Ja mam szczelną uszczelkę, ale jak zalożę antentę, która ma twardy przewód (hustler) to w czasie silnego deszczu trochę wody potrafi pociec po kablu.

Ostatnio zakupiłem antenę z cieńszym, miękkim kablem (President Florida) i przy najbliższej okazji będę sprawdzał czy woda również będzie sączyć się do bagażnika.

Powodzenia w szukaniu.

JaroD

Opublikowano
  • Autor

A może masz antenę CB na dachu z kablem wypuszczonym przez bagażnik? Ja mam szczelną uszczelkę, ale jak zalożę antentę, która ma twardy przewód (hustler) to w czasie silnego deszczu trochę wody potrafi pociec po kablu.

Ostatnio zakupiłem antenę z cieńszym, miękkim kablem (President Florida) i przy najbliższej okazji będę sprawdzał czy woda również będzie sączyć się do bagażnika.

Powodzenia w szukaniu.

JaroD

nie - nie wyciągałem wogóle ostatnio anteny

• 3 lata później...
Opublikowano

Powodzenia w szukaniu.

JaroD

Witam, odświeżę nieco kotleta.

Dziś zauważyłem że cała lewa strona z tyłu bagażnika jest mokra. Woda dostała się aż pod koło zapasowe. Czy możliwe jest właśnie że przeciekała po kablu od anteny CB (Hustler :) )

Ostatnimi czasy były właśnie spore opady deszczu, a że mam mate w bagażniku nic nie zauważyłem

Jak sądzicie mogło to być przyczyną czy może coś innego?

Opublikowano

Powodzenia w szukaniu.

JaroD

Witam, odświeżę nieco kotleta.

Dziś zauważyłem że cała lewa strona z tyłu bagażnika jest mokra. Woda dostała się aż pod koło zapasowe. Czy możliwe jest właśnie że przeciekała po kablu od anteny CB (Hustler :) )

Ostatnimi czasy były właśnie spore opady deszczu, a że mam mate w bagażniku nic nie zauważyłem

Jak sądzicie mogło to być przyczyną czy może coś innego?

100% po kablu cb mam to samo ,jak wyjmę antenę jest sucho