Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Gdzie dokładnie powinno się znajdować "0" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich. mam krotkie , ale bardzo istotne pytanko do fachowcow. podczas ustawiania rozrzadu w 1Z/AHU trzeba ustawic wspomniane "0" na kole zamachowym widoczne w okienku skrzyni biegow. ale w jaki sposob? co dokladnie jest punktem odniesienia dla "0" ? jesli jest to linia prosta z prawej strony okna skrzyni to "0" powinno sie znajdowac? : 10mm przed ?, 5mm ?, 1mm ?, prawy bok zera powinien pokrywac sie z linia ?, czy linia powinna przechodzic przez srodek zera? szukalem tego na fofum i nigdzie nie moge nic znalezc na ten temat. prosze o fachowa odpowiedz. z gory dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli masz obecnie prawidłowo ustawiony rozrząd to wystarczy jak zablokujesz pompę wtryskową i wówczas 0 pojawi ci się w tym okienku. Dodatkowo zablokuj sobie wałek rozrządu w tylnej części przy pomocy specjalnej blokady lub suwmiarki i to powinno wystarczyć. Jak wymieniałem rozrząd to też nad tym się zastanawiałem ale osoba która mi pomagała zmienić rozrząd w ten sposób rozwiązała mi ten problem. Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

wlasnie wydaje mi sie ze nie wlsciwie mam ustawiony. samo zablokowanie pompy nie jest wystarczajace, bo polozenie pompy mozna przestawic. tu chodzi o prawidlowe ustwienie krzywek walka wzgledem obrotu walu , a co za tym idzie polozenia tlokow.

Opublikowano
  • Autor

dzieki, to naprawde kawal dobrej roboty wraz ze zdjeciami, ale fotka kola zamachowego byla robiona przed demontazem rozrzadu. pozniejszy opis skladania rozrzadu i ustawienia polozenia "0" jest zbyt ogolny i nie rozwiazuje watpliwosci. temat caly czas nie jest rozwiazany.[br]Dopisany: 08 Lipiec 2009, 09:43_________________________________________________panowie no nie wierze..... na forum jest tylu specjalistow i nikt z was nie wie jak to zrobic ??? czy nie chcecie pomoc ???? przeciez forum jest od tego zeby sobie na wzajem pomagac dzielac sie doswiadczeniami !! a nie wychodzic z zalozenia "wiem , ale nie powiem" :evil:

Opublikowano

Prosze bardzo wydruki z Elsy. Pierwszy dla automata i drugi dla manuala.

tdcauto.png

Auto

tdcman.png

Manual

Nie jest sprecyzowane w jakiej odleglosci dokladnie ale widac ze w tym fotostory jest ustawione tak jak w Elsie pokazane.

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzieki za pomoc kolego :hi: tez mam taka ilustracje z manuala, i nigdzie nie jest scisle okreslone ile przed kreska ma sie znajdowac. (a takie "mniej wiecej" robi wielka roznice ) sam to sprawdzilem.