Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z prawidłowym ustawieniem kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ze moja kierownica jest zle ustawiona znaczy gdy jade prosto to kierownica jest ustawiona w pozycji w prawo tak jak bym chcial skrecac jest to około 1-1.5 cm przekrzywienia. Naturalnie próbowałem ja odkrecać i przestawic aby byla dobrze ale gdy ustawialem ja w lewo to na trybach jest duzy skok i znowu wtedy byla przekrzywiona w lewo. Co poradzicie panowie czy tylko na zbierzności mogą to mi ustawić? Czy jest jakiś inny sposób. Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Tylko zbieżność pozostaje.

Opublikowano

witam

mama ten sam problem co kolega wyzej czyli skrzywiona kierownica i to drawie o pol obrotu stalo sie no po regeneracji maglownicy

moglby mi ktos z was podpowiedziec jak odkrecic kierownice zeby poducha nie wystrzelila?

Opublikowano

witam

mama ten sam problem co kolega wyzej czyli skrzywiona kierownica i to drawie o pol obrotu stalo sie no po regeneracji maglownicy

moglby mi ktos z was podpowiedziec jak odkrecic kierownice zeby poducha nie wystrzelila?

Instrukcja jest na forum - szukaj o naprawie immobilisera.

Opublikowano
  • Autor

Poduchę trzynają 2 śróbki odkręcasz je i poduche kładziesz na kierownicę lub niech ktoś ci ja potrzyma. Żeby mieć pewność że nie wystrzeli nie odłączaj od niej kostek(nie bedzie też potem problemu z kontrolkami) i odkręcasz 1 śróbę trzymającą kierownicę. W twoim przypadku napewno pomoże przesuniecie jej skoro mówisz ze o poł obrotu prawie. Ale czy bedzie idealnie to nie wiem bo u mnie niestety tak nie ustawie.

Opublikowano

Poduchę trzynają 2 śróbki odkręcasz je i poduche kładziesz na kierownicę lub niech ktoś ci ja potrzyma. Żeby mieć pewność że nie wystrzeli nie odłączaj od niej kostek(nie bedzie też potem problemu z kontrolkami) i odkręcasz 1 śróbę trzymającą kierownicę. W twoim przypadku napewno pomoże przesuniecie jej skoro mówisz ze o poł obrotu prawie. Ale czy bedzie idealnie to nie wiem bo u mnie niestety tak nie ustawie.

Jakos nigdy nie miałem problemu z kontrolkami wykręcajac poduszki, nie włączasz zapłonu to i błąd nie wyskoczy. Kostki smiało mozna wypiac :tongue4:

Co do ustawienia kierownicy, jezeli na wielkoklinie nie daje rady, jedź na zbieznośc :wink4:

Opublikowano

ja też niestety po ustawieniu zbierzności miałem "krzywo" kierownicę, odkręciłęm poduchę, przesunięcie o jeden ząbek na wieloklinie i jest tak jak powinno, a poprostu nie miałem kluczyka w stacyjce, też tym sposobem żaden błąd nie wyskoczył i wszystko jest jak należy

więc nie konieczne jest odłączanie akumulatora :wink4:

Opublikowano

zbieżność a później przestaw na wieloklinie