Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

metaliczny dzwiek z tłumika POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rok temu wyciągnołem katalizator i wspawałem strumienice dopiero po 4 miesiącach zaczoł sie wydawac z wydechu metaliczny dzwiek powyzej (2tys.obrotów), pózniej wymieniłem wszystkie tłumiki na nowe i zamiast strumienicy wspawałem zwykłą rure,wmieniłem złącze elastyczne,wszystkie obejmy,uszczeliki,2 tłumiki i nadal to samo co to moze byc pomocy???????????

Opublikowano

A moze poduszki pod silnikiem do wymiany ?

Opublikowano

No wlasnie, mam to samo. Tez nie mam katalizatora i co prawda wiem, ze mi sie ostatni tlumik konczy, ale pierdzi jak polonez.. Jednym slowem wiocha, bede musial cos z tym zrobic. Jak drogo moze wyjsc regeneracja (tzn chyba wymiana) calego ukladu wydechowego?

Piotr, czy to faktycznie przez poduszki moze byc taki dzwiek z wydechu? Moze i masz racje, ale mnie sie to jakos nie widzi.. :rolleyes:

Opublikowano

No koledzy mam to samo niedawno skończył mi się kat i wstawiono strumienice i jak ostro dodaje gazu to dzwięczy pod spodem ale osłuchałem i dźwięk dochodzi jakby z tej plecionki(łącze elastyczne) co też była wymieniona a nie ze strumienicy i to mnie denerwuje to brzęczenie. Czy może to zależeć od długości i średnicy plecionki bo oryginalnie to ona była krótszai jakby o większej średnicy, czy to to?

Opublikowano
  • Autor

ja za plecionke,tłumik końcowy i środkowy dałem 580zł Wszystko firmy asmet

ale dalej tak samo :cry:

Opublikowano

To pewnie brak katalizatora powoduje taki halas, co? :confused:

Opublikowano
  • Autor

kurcze moze tak ale dopiero 4 mies. po wyciągnieciu katalizatora zaczoł sie ten dzwięk

Opublikowano

no to dziwne całkowicie u mnie jest jeszcze popękany kolektor wydechowy i też muszę z tym zrobić porządek bo zaczyna dmuchać ale nie wiem czy spawanie załatwi sprawe ( bo to chyba żeliwo) czy szukać innego może jakiego "sport". A z tym naszym świerszczeniem to może bć tak że spaliny nie są hamowane przez kata i mają wiekszą prędkość co powoduje taki dźwięk u mnie dochodzący z tej charmonijki(łącze elastyczne)

Opublikowano

ja mam to samo .. ale to wina tlumika :) .. konczy sie ;)) .. od 2600 obr/min zaczyna mi metalem dzwieczyc .. a tak to sobie pyrka :)

nie zmianiam narazie bo 400zl kosztuje tlumik koncowy ;)) (no cash no fan) :bicz:

Opublikowano

SlaVko, a katalizator masz? Czy to na pewno tylko przez tłumik?

Opublikowano

Heh na spocie chlopaki smiali sie, ze masz dzwiek jak polonez po drugim szlifie silnika :rotfl: Pogadaj z klubowiczem Dampol (byl na spocie), mowil ze poradzil sobie z tym.

Opublikowano

Ee, no to widze, ze nie jestem sam. Moja Audi tez chodzi jak polonez :lol:

Jesli ktos sie jakos z tym upora to oczywiscie bedzie mile widziana jak sie tez tym pochwali w tym wątku.

Ja na razie zostawiam ten problem na pózniej, bo mam inne wydatki.

Opublikowano

Lekki OT, ale nie chce zakladac nowego wątku:

Czy Wam tez leci caly czas para z rury (tzn jak jest zimno)? Mimo tego, ze auto jest dobrze rozgrzane to i tak ciągam za sobą białą chmurę. Czemu tak może byc?

Opublikowano

Przyczyną metalicznych odgłosów może być też luźna osłona temiczna która po prostu dzwoni po tłumiku, miałem tak i po dokręceniu cisza :smile:

Opublikowano

Spedyt, a gdzie ta osłona się znajduje i czy mozną samodzielnie to niedociągniecie usunąc?

Opublikowano

tomaszust, osłony są nad całym wydechem, przykręcone są do podwozia, zrobine są z blachy w celu osłonięcia podwozia przed nagrzaniem

Jest kilka blach i wystarczy jedna luźna i dzwoni

Opublikowano

Aha, o te chodzi. A czym one są przymocowane. Chce wiedziec juz teraz, zebym zabral sobie odpowiednie klucze jak pojade na kanał.

Opublikowano

Klucz 10 albo 12 najlepiej długa nasadka, przygotuj sobie jakieś podkładki o średnicy ok 3cm

os_.jpg

Opublikowano

No fenkju spedyt. Mam nadzieje, ze u mnie tez to pomoze. :smile: