Pretor Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Jako, że przypuszczałem, że nie do końca mi sprzęgło rozłącza z ciekawości postanowiłem oblukać pedał sprzęgła a raczej pompkę. Okazało się, że jest tam regulacja pedału sprzęgła a raczej jego skoku. Wykręciłem bardziej to cięgło i tym samym zwiększyłem skok sprzęgła. W sumie nic to nie dało tylko sprzęgło bierze bardziej u góry i pedał sprzęgła jest wyżej. Zrobiłem tak dlatego żeby bardziej się wysuwał i tym samym lepiej wysprzęglał tłok wysprzęglika. Czy nic się nie stanie jak będzie większy skok sprzęgła, czy musi mieć jakąś określoną wartość?
siwy2731 Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 to jest tylko regulacja luzu padalu, i nic tam nie zmienisz,jak sprzeglo bierze coraz wyzej to znaczy ze juz sie konczy
Pretor Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Opublikowano 15 Lipca 2009 to jest tylko regulacja luzu padalu, i nic tam nie zmienisz,jak sprzeglo bierze coraz wyzej to znaczy ze juz sie konczy Nie do końca, ponieważ pedał sprzędła jest coraz wyżej względem pedału hamulca i tym samym zwiększa się skok pedału sprzęgła.
tosto3 Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 witam ja chciałbym się dowiedzieć jak mozna wyregulować wysokośc pracy sprzęgła , po wymianie na nowe sprzęgło bierze na samej górze chciałbym aby brało znacznie niżej czy jest to do zrobienia , mechanik powiedział że tak ma być i że się ułoży juz zrobiłem prawie 1000 km i jest nadal tak samo ???
Rekomendowane odpowiedzi