Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Woda pod tylnym lewym dywanikiem od strony tunelu - środek auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o zjechane "+" w podszybiu to lutownica w rękę i zrób sobie wyżłobienia tak, żeby można było je odkręcić większym płaskim śrubokrętem ;)

Może woda leje Ci się w tym samym miejscu do środka co i u mnie.. Przed zrobieniem zdjęć było w tym miejscu dużo syfu i kawałek silikonu, który stwardniał i odpadł od miejsca w którym powinien być, czyli tam gdzie rudego widać.

300ba416e6416466m.jpg

2f4941108da5abe7m.jpg

2c2aa055f7e13a95m.jpg

54d7b3ced400f18dm.jpg

c11957642a970349m.jpg

Opublikowano

Myslalem zeby pogrzac srubokret i wypalic nim - zeby moc odkrecic i dokrecic ale lutownica to tez niezly pomysl, dzieki..no zobacze dzis wszystko rozkladam co mi sie uda, i bede szukal moze znajde ktoredy to leci..jakby ktos mial jeszcze jakis pomysl albo rade to jestem otwarty na sugestie i z góry dzieki :)

---------- Post dopisany at 17:50 ---------- Poprzedni post napisany at 17:49 ----------

Jeśli chodzi o zjechane "+" w podszybiu to lutownica w rękę i zrób sobie wyżłobienia tak, żeby można było je odkręcić większym płaskim śrubokrętem ;)

Może woda leje Ci się w tym samym miejscu do środka co i u mnie.. Przed zrobieniem zdjęć było w tym miejscu dużo syfu i kawałek silikonu, który stwardniał i odpadł od miejsca w którym powinien być, czyli tam gdzie rudego widać.

http://images42.fotosik.pl/320/300ba416e6416466m.jpg

http://images40.fotosik.pl/1527/2f4941108da5abe7m.jpg

http://images37.fotosik.pl/1497/2c2aa055f7e13a95m.jpg

http://images37.fotosik.pl/1497/54d7b3ced400f18dm.jpg

http://images50.fotosik.pl/1544/c11957642a970349m.jpg

No mialem tez dziure w tym miejscu ktore zaznaczyles zakleilem ja klejem do szyb moze to cos da...ktos jeszcze ma jakies sugestie??

Opublikowano

Panowie, a jak to jest z filtrem kabinowym? Czy filtr powinien być jakoś zabudowany czy osłonięty tylko tym czarnym podszybiem? U mnie po ściągnięciu podszybia jest goły filtr kabinowy, który już robi się mokry :/

Opublikowano
Panowie, a jak to jest z filtrem kabinowym? Czy filtr powinien być jakoś zabudowany czy osłonięty tylko tym czarnym podszybiem? U mnie po ściągnięciu podszybia jest goły filtr kabinowy, który już robi się mokry :/

Nad filtrem powinna być jeszcze rynienka, jeśli jej nie ma to obowiązkowo dokup.

Widać ją na tym zdjęciu:

audi_a4_b5_wymiana_filtra_kabinowego_09.jpg

---------- Post dopisany at 16:58 ---------- Poprzedni post napisany at 16:52 ----------

Kebes, dzisiaj uszczelniłem i u siebie. Proponuję dla pewności jeszcze wyjąć obudowę filtra (tą, w którą wkłada się filtr, jest na 3 nakrętki roz.10) i obkleić jakimś silikonem wnękę wokół dolnej uszczelki. Przy okazji za nią jest dużo syfu, to zaopatrz się w odkurzacz, żeby do środka nie poleciało ;)

Opublikowano

No ostatnio jak to rozkrecałem to wyjąłem wszystko do gołej blachy ale nie mialem pod reką żadnego sylikonu i nie mialem jak uszczelnic obudowy filtra a tym klejem do szyb wolalem tego nie robic...wogóle to doszedlem do wniosku ze to podszybie jest kiepsko skonstruowane, powinno byc jakos lepiej rozwiazane u mnie nie trzyma sie bardzo scisło szyby moze to własnie wina tych plastikowych + ze sa wyrobione i nie moge ich dobrze dokrecic, patrzylem u sasiada który ma a4 96r i nie ma + tylko dosc spore - i podszybie za***iście przylega do szyby..musze jeszcze w tym pogrzebac, narazie czekam na kolege ktory ma przyjechac w czwartek i poszukamy od spodu tej rurki od skraplacza klimy bo nie moglem znalezc sam..przy okazji uszczelnie to co mowisz, i prysne caly samochod kerszerem i zobacze czy nadal gdzies leci ta woda bo wole byc pewien ze juz nie zaleje mi auta zanim włoże spowrotem cale wnetrze...

Opublikowano

A jak ta rynienka tam siedzi? Jakieś zatrzaski, śrubki?

Opublikowano

Kebes, wylot tej rurki znajdziesz mniej więcej nad katalizatorem schowany za osłoną termiczną (wkładasz rękę między karoserię, a osłonę). Ręką wyczujesz lekko wypukłą czarną gumową zatyczkę ;)

DementorIRL, rynienkę wsuwa się w metalowe coś tam, które są po obu stronach obudowy filtra.

Na tej stronie masz foty jak to wygląda http://audi.pacula.eu/audi-a4-b5-wymiana-filtra-kabinowego-foto-story/ (czwarty wiersz, pierwsza fota)

Opublikowano

Tylko ze ja mam chyba 2 katalizatory bo mam V6-stke ;p nie wiedzialem ze tam jest jakas zatyczka, myslalem ze jakas rurka ze swobodnym odplywem i tamtedy skrapla sie woda z klimy...a wogole to chyba musze zainwestowac w taki plastik nad akumulatorem itd jak jest na tych zdjeciach z wymiany filtra kabinowego bo tego nie mam,ale pewnie to by i tak nic nie pomoze jak by zalewalo auto gdzies tamtedy...

Opublikowano

A no tak, zapomniałem że masz benzynę, bo pisałem jak to jest w TDI :decayed: Tak więc jak stoisz przodem do silnika to po lewej, mniej więcej pod akumulatorem na lewo od skrzyni biegów.

Opublikowano

Aha dzieki bede szukał :]

Opublikowano

Ja dzisiaj zainwestowałem w nową rynienkę nad filtrem kabinowym i mam nadzieję, że to zakończy na dobre temat z wodą w aucie.

Opublikowano

No ja uszczelnilem obudowe filtra kabinowego i mam nadzieje ze juz nie zobacze wody w srodku..:)