Jump to content
IGNORED

AC dla osoby<25 lat

Recommended Posts

Do poniedziałku muszę się zdecydować na ubezpieczenie. OC to wiadomo ale chciałbym też AC bo mam pecha a to szyba pęknie, a to ktoś przerysuje zderzak i ucieknie. Stwierdziłem, że jeśli będę miał AC to będę spokojniejszy.

W związku z tym mam pytanie, do jakiego ubezpieczyciela się udać i opłacić składkę żeby było w miarę tanio a dobrze.

Głównie chodzi mi o kradzież, dzikie zwierzęta, stratę szyby i to jak mi ktoś uszkodzi auto i zwieje. Nie zależy mi kompletnie na assistance, spaleniu auta etc. Więc może wykupić pakiet mini AC?

Samochód jest na ojca, dosyć wiekowego, który ma 60% zniżkę ALE nie ma prawa jazdy.

Auto ma więcej niż 10 lat (wszystko jest w profilu).

Ja nie mam 25 lat więc na razie nie opłaca się na mnie rejestrować samochodu.

Z góry dziękuję za pomoc.

A może wykupić OC w firmie krzak np. Inter-risk a AC wziąć porządne? Opłaca się czy bardziej jest opłacalny pakiet OC+AC w jednej firmie?

miniCasco nie wypłaci Ci kasy za szkody wyrządzone podczas próby kradzieży, auto musi całe zniknąć :wallbash:[br]Dopisany: 17 Lipiec 2009, 13:05_________________________________________________poszukaj w tym dziale info na temat mini Casco - jest tego dużo

takie coś Ci zapewni minicasco w PZU, ale chyba bez szyby w czasie jazdy. Musiałbyś przeczytać dokładnie umowę

Idź do jakiegoś marketu w Wawie.

Często są stoiska brokerów ubezpieczeniowych, którzy mają w ofercie kilka firm i jak opowiesz im, czego oczekujesz, to ci dobiorą ubezpieczenie.

Poza tym dzwóń do AXA, CU, Libery itd. - szybko się dowiesz co i jak.

Ponadto, w wielu firmach chyba Ci nie ubezpieczą samochodu na AC, bo ma ponad 10 lat, a właściwie już 12.

Za 1600 złotych mam OC+ AC ale bez assistance w firmie UNIQA. Jutro pewnie podpiszę umowę. Dziękuję za pomoc :).

Auto ma więcej niż 10 lat (wszystko jest w profilu).

Dowiedz się dokładnie jak jest teraz bo 4 lata temu auto powyżej 10 lat nie można było zawrzec nowej umowy na AC. :) No ale mogło się coś zmienic.

Jeśli Twój tata przez ostatnie 2 lata nie miał AC i ma nie więcej niż 60 lat, to w MTU OC, AC mini + NNW wynosi 603zł

Pozdrawiam

arielka

Tak jak planowałem, wykupiłem pakiet OC+ AC w Uniqa. Wycena 15 000, czy naprawie nowe części, NW, opcja z szybami etc. Wszystko wyszło 1600zł.

Ileś tam osób powiedziało np.że za drogo; po co w 12 letnim aucie AC? kto teraz w Polsce samochody kradnie? :polew:

Ale ja wiem, że warto zapłacić i się nie martwić. Teraz jestem spokojniejszy.