Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Radio pobiera prąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do swojego B5 z 99r. wsadziłem radio Concert II na CD. Ponieważ w moim modelu nie było modułu CAN musiałem dokupić emulator CAN aby w radiu działało podświetlenie. Niestety owy emulator pobiera prąd nawet gdy radio jest wyłączone. Wymieniłem go już raz na gwarancji ale po ok. 2 tyg. problem zaczął ponownie występować. Pobiera na tyle mocno że w ciągu 48h rozładowuje kompletnie akumulator. :wallbash:

Chciałbym podłączyć radio wraz z tym emulatorem do stacyjki aby włączało się jedynie przy zapłonie. W dwóch serwisach (w tym jednym car audio) powiedzieli, że nie wiedzą jak to zrobić. :blink: Wspominali chyba że nie ma wyjścia "po stacyjce" nie dokładnie wiem o co chodzi. Czy ktoś z Was wie może jak temu zaradzić ?

Opublikowano

Zapodaj linka lub zdjecie tego emulatora.

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem je w internecie :decayed: Żeby wyciągnąć swoje radio wraz z tym emulatorem i strzelić foto, musiałbym mieć te specjalne haczyki :disgust:

Może opis aukcji na allegro jakoś pomoże :decayed:

http://allegro.pl/item688520515_adapter_can_bus_audi_chorus2_symphony2_concert2.html[br]Dopisany: 19 Lipiec 2009, 01:45_________________________________________________

Sprzedali mi ten emulator wraz z radiem :mysli:

Opublikowano

No dobra ale ten link z aukcji co podajesz to jest EMU-200 a poprzednio wstawiles fotke EMU-220. Ktory w koncu masz ? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Sorry za zamieszanie. Sprawdziłem teraz naklejkę z tego który siedzi w moim aucie i jest to EMU-200 więc ten właściwy.

Opublikowano

Ok. to jest w takim razie dobry :wink4: Podejrzewam, ze problem moze polegac na sterowanym plusie (+12V). W kostce z przewodami zasilajacymi masz kable ktore doprowadzaja prad jeden czerwony drugi zolty. Oba maja +12V z tym, ze jeden jest staly a w drugim napiecie pojawia sie dopiero po przekreceniu kluczyka w stacyjce. Proponuje zamienic je miejscami.

Opublikowano
  • Autor

Po weekendzie się tym zajmę i zdam relacje. Dziękuje bardzo za pomoc :thankyou2:

Opublikowano

Inna mozliwosc, napiecie po zaplonie mozesz podciagnac z kostki 86s, znajduje sie ona za boczkiem, tam gdzie pasazer z przodu trzyma nogi. Jak zdejmiesz ta obudowe zobaczysz tam 1000ce kabli, szukaj czarnej 15 pinowej kostki,drugi Pin, kolor kabla czerwony.

Opublikowano
  • Autor

Super, dziękuje bardzo. :hi: