Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analizę logów. Silnik traci moc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów, silnik na 5 biegu i około 2500 - 3000 obr. przechodzi w tryb awaryjny, wyskakują błędy: 00575 intake manifold pressure i 17-10 - control difference intermittent, następuje zmulenie i na kompie pokładowym chwilowe spalanie zmniejsza się do poziomu 6-7 litrów przy pełnym wciśnięciu gazu. Przy robieniu logów problem nie wystąpił robiłem je na 3 biegu. Proszę o pomoc i porady jak to naprawić.

Oto moje logi:

BS000

bs000.jpg

BS003:

bs003.jpg

BS004:

bs004.jpg

DYN000:

dyn000.jpg

DYN001:

dyn001.jpg

DYN003:

dyn003.jpg

DYN004:

dyn004d.jpg

DYN008:

dyn008.jpg

DYN010:

dyn010.jpg

DYN011

dyn011.jpg

STAT000:

stat000.jpg

STAT001:

stat001.jpg

STAT003:

stat003.jpg

STAT004:

stat004.jpg

STAT007:

stat007.jpg

STAT013:

stat013.jpg

STAT014:

stat014.jpg

STAT018

stat018.jpg

STAT023

stat023.jpg

Opublikowano

standard turbo do czyszczenia bo rozruszanie może nie wystarczyc....kąt wtrysku do korekty bo znacznie opózniony

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.

Czyściłem przepływkę ale nic to nie dało , czy opis czyszczenia zamieszczony na forum jest wyczerpujący czy może jeszcze podzielisz się kilkoma cennymi uwagami na temat rozruszania kierownic? :)

Opublikowano

albo kluczyk 13 lub 12 nie pamietam dokladnie i ruszanie w gore i dul ale to pewnie pomoze na chwile najlepiej wyjac ja na stol i do dziela ,bylo juz duzo oczyszczeniu turbiny z opisem jak sie to robi itp opis jest bardzo szczegulowy wiec problemow nie powinno byc

Opublikowano

pojezdzij dynamiczniej albo zrob z 20-cia logow 011 i 20-cia 010 .... :naughty:

wymien filtr powietrza albo lmm do wymiany

kat wtrysku mozna troszke opoznic ...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.

Logowania nie zrobie bo u mnie to nie działa, ale ściągajac i nakładając wężyk mogę trochę sztangę rozruszać , filtr ma przejechane jakieś 7 tys. lmm czysciłem acetonem i sprężarką , może już nic to czyszczenie nie daje , zobaczę jeszcze sztangę jak chodzi.

Opublikowano

Dzięki.

Logowania nie zrobie bo u mnie to nie działa, ale ściągajac i nakładając wężyk mogę trochę sztangę rozruszać ,

ale ja mam na mysli logi dynamiczne.... :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nakładałem i zdejmowałem wężyk podcisnienia i faktycznie jest zacięcie sztangi , zauważyłem jeszcze, że przy około 2500-2800 obr. na biegu jałowym jest dziwne zjawisko przy przechodzeniu obrotów przez ten zakres zaczyna się straszna dymienie, spadek obrotów i nierówna praca silnika przed i po tym zakresie jest ok. wg. mnie dym nie jest olejowy tylko niedopalone paliwo, może zrobie logowanie tego zjawiska i może podczas jazdy kiedu przechodzi w stan awaryjny ? tylko proszę powiedzieć jakie logi. A te logowanie po 20 razy 10 i 11 to do jakich obrotów kręcić aurko? i na jakim biegu , bo logi robiłem na 3 i wtedy nie przechodził mi w awaryjny, dzieje się to na 5 przy powyższych obr. Prosze o porady.

Opublikowano

zacnij jezdzic dynamicznie przjedz jakas dluzsza trase z butem w podlodze to pomoze dla Twojego turbo ktorego bym nie wyjmowal bo pewnie okaze sie ze jest cyste a winna jest przeplywka... mialem tak samo w afn

tutaj masz link:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_prosba_o_analize_logow-t79040.0.html

wedlug mnie u Ciebie bedzie podobnie

podmiej przeplywke na jakas sprawna i wtedy zrob logi