Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki zestaw grajacy do A4-96r?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeszukałem wszystkie tematy z Car Audio i nigdzie nie znalazłem gotowcow :"radio,głosniki,wzmacniacz"?

tak zeby sie to zgrywało jedno z drugim i zeby kieszeni nie zdemolowało:) hahahaha serio to zeby poprostu wejsc do sklepu i po waszych postach miec łatwy wybor :"biore to i to":)

macie propozycje takich zestawikow to podawajcie :biggrin:

przyjmijmy ze tak do 1500?moze byc?

do dzieła panowie i panie:)

widze to tak:

-radio:...........

-głosniki P i T:.................

-wzmacniacz:.................

-???????????

ps. naprawde nie znalazłem takiego tematu:(

Opublikowano

Ja bym na twoim miejsu nie zmieniał głośników przód i tył bo zeby to dobrze hulało to nie wyjdzie to za tanio a chłamu sie nie wsadza do dobrego auta

Kup sobie dobre radio i do tego tube lub skrzyniei wzmacniacz no i oczywiście kable do podłączenia tego jak będzie ci mało to kupisz sobie wtedy głośniki

A co do firmy w miare dobrej i taniej to bym polecił BLAUPUNKT lub MAGNAT a co do wyższych półek to LANZAR HERTZ JBL INFINITY

Opublikowano

Zacznijmy od początku, zacznij OD PRZODU, a nie od "d*py" strony, nastepna kwestia, glosniki z tylu-> odpuść je, za 1500 zł można coś zmontować, pytanie czy sprzet ma być nowy czy raczej używki wchodzą w gre?

Opublikowano

jak używka to wsadź concert CD (z modelu A6 cena koło 600 PLN) na przód sys odseparowany 13 cm( do 300 PLN spokojnie znajdziesz coś nowego)+wygłuszenie drzwi do bagażnika jakiś woofer na przykład Axton CAB 307 lub 308 ( na allegro za używkę też koło 300 PLN, miałem taki kiedyś i jest to dobry sprzęt) do tego wzmacniacz który napędzi Ci ten woofer i przedni system (ceny za używkę na Allegro też koło 300-450 PLN) i masz receptę na ładną scenę muzyczną w aucie...

Opublikowano
  • Autor

alvaroalvaro78, git :) o takie konkrety chodziło:) ale dawajcie jeszcze jakies propozycje :) nie tylko ja skorzystam :) moze? :biggrin:

Opublikowano
jak używka to wsadź concert CD (z modelu A6 cena koło 600 PLN) na przód sys odseparowany 13 cm( do 300 PLN spokojnie znajdziesz coś nowego)+wygłuszenie drzwi do bagażnika jakiś woofer na przykład Axton CAB 307 lub 308 ( na allegro za używkę też koło 300 PLN, miałem taki kiedyś i jest to dobry sprzęt) do tego wzmacniacz który napędzi Ci ten woofer i przedni system (ceny za używkę na Allegro też koło 300-450 PLN) i masz receptę na ładną scenę muzyczną w aucie...

Chyba coś się rozpędziłeś z tą sceną...... zwłaszcza z tym zestawem przednim za 300 zeta :wink:

Opublikowano

Co Wy tak szalejecie z tym audio, ja mam radio Alpine 4x45W i gdybym miał do tego 4 głośniki Alpine 16,5cm 45W, to grałoby rewelacyjnie. A z przodu mam serię, z tyłu Pionki 16,5 35W i jest naprawdę bardzo dobrze, o czym przekonałem sporo osób :biggrin: Tu nie trzeba całego miasta nagłośnić.

Opublikowano

Dla niektórych dobrze to "Maluch".. a dla niektórych dobrze to A8 :wink:

Opublikowano

Ja nie mówię tutaj o audiofilskim brzmieniu, tylko o tym, że można robić naprawdę kapitalny zestawik bez skrzyni i wzmaka, widzę to po tym co gra u mnie teraz. Jak wyjdę na prostą finansowo, to postaram się dokończyć dzieła u mnie i połączyć Audi i Alpine, bo moim zdaniem trudno o lepsze połączenie :biggrin:

Opublikowano

Też nie chodzi mi o Audiofilskie brzmienie, bo tutaj ceny zaczynają się od połowy wartości naszych A4 :wink: ale nie wciskaj ludziom kitu o kapitalnym brzmieniu z końcówki mocy zamontowanej w radiu :evil:

Opublikowano

To się dyskuja potoczyla .. ;)

Też nie chodzi mi o Audiofilskie brzmienie, bo tutaj ceny zaczynają się od połowy wartości naszych A4
albo i troszke więcej ;) ale nie dajmy się ponieść emocjom - sam sprzęt NIE GRA!!! o czym wielu się przekonało i sam również, człowiek uczy się na błedach..

Kolega nie określiłeś jakiej muzyki słuchasz, wiec w ciemnonie bede nic proponował, bo i po co ? :D

ten budżet powiniem wystarczyć na kable i dobrze zrobione drzwi :D

ok wiec przeznacz sobie z 200 zł na (maty i inne akcesoria do wygluszenia drzwi)

150zł na kabelki ( np dietz zestawik prąd i sygnałowki)

Opublikowano
  • Autor

ale temat jest prosty :) co z czym dobrze sie zgrywa :) czy np.pionek gra dobrze na głosnikach phonocar-a i ew jak wzmacniacz do tego :) o cos takiego mi chodziło :) i nie ma sie co sprzeczac:) podajcie propozycje zestawu i jest git:L)???

Opublikowano

Źle do tego podchodzisz !! Nie każdy sprzet sprawdza się w danej muzyce ! o to mi chodzi !

Opublikowano
  • Autor
nie każdy sprzet sprawdza się w danej muzyce ! o to mi chodzi !
ja wiem :) oki to zacznijmy tak :)

radio:PIONEER DEH 2900MP/2920MP/2900MPB

i co dalej?????????????? :biggrin:

Opublikowano
Opublikowano

Ja u siebie mam coś takiego:

Radyjko alpine

http://allegro.pl/item187169629_alpine_cde_9848_rb_radio_samochodowe_raty_vat.html

Głosniki przód standard od BETA, muszę przyznać, ze alpine wyciagną z nich calkowicie nowe brzmienie niż miał standart

Tył zamontowany w półce to JBL 16,5cm:

http://allegro.pl/item188900567_jbl_cs_2165_165mm_promocja_cenowa_od_dealera_.html

Muszę przyznać, że jak dlamnie gra bardzo fajnie. Troszeczkę nie wyrabia przy ostrej muzyce rokowej ale naszczęście to nie moje klimaty.

Jednak wszystko zależy czego oczekujesz od zestawu i przedewszystkim jakie muzy słuchasz.

Określenie kosztów to nadal mało.

Opublikowano

Kolego Bartas_1 my po prostu mamy inne wyobrażenie dobrze grającego sprzętu, i mamy możliwość słuchania go na codzień :biggrin: ..... niestety większość oczekuje recepty jak zrobić super muzę z radia z najniższej półki, i do tego głośników z serii marketowej. Oczywiście rozumiem fakt że nie każdy może pozwolić sobie na to czy tamto, ale proszę was koledzy nie opowiadajmy na około o super dżwięku z fabrycznego radia, albo i głośników, bez wytłumień, wzmacniaczy i odpowiedniego okablowania. Coś takiego nie istnieje.

Opublikowano

Dobry głośnik na tylnej półce nie potrzebuje wytłumienia (trudno o lepsze pudło niż 400l kufer, mówię o sedanie), a z przodu wygłuszenie jest oczywiśnie potrzebne. A to, co mówicie, że sprzęt może się różnie sprawować w zależności od rodzaju muzyki może mieć wpływ na to jak oceniam wysokiej klasy sprzęt sklepowy (bo takim jest moim zdaniem Alpine), bo słucham innej muzyki, niż większość A4-kowiczów :wink:

Opublikowano

Cały dowcip polega na tym że dobry sprzęt zagra bardzo dobrze każdy rodzaj muzyki, a pojemność "skrzyni" 400 litrów i to nieszczelnej dla głośników 2 x 16,5 cm.......żadna zaleta.

Opublikowano

I to o czym piszę to jest dobry sprzęt. Nie jest powalający na kolana i zapierający dech w piersiach. Ale jest dobry, o niebo lepszy od 95% sprzętu w autach.