Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy warto sie bawic w FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 kafle fmic z orurowaniem i czip rogalowy... dla mnie warte 3 kółek :gwizdanie:

dla jednych warte dla innych nie ... z reguly kolejnosc jest odwrotna ... ludki najpierw robia czip a potem cos dalej ... [co kraj to obyczaj :naughty:]

Opublikowano

Ja po samej zmianie nadkola zauważyłem sporą różnicę więc co to będzie przy FMIC :wink4:

Myślę że inwestycja nie jest aż tak kosztowna np: Tomigsi wydał niewiele ponad 500zł i myślę że spokojnie każdy może się zamknąć w tej kwocie.

Opublikowano

ja bym sie spieral co do tej wypowiedzi za 500 zl to kupisz sam cooler, a do tego trzeba rurki jeszcze i zlaczki.

Opublikowano

Witam

FMIC pomoże nawet po podstawowej modyfikacji (chip tuning), pomoże także w nie jednym seryjnym aucie jak np. Leon 1ka. W przypadku A4ek i A6tek to w 2.5TDi 150cio konnych, dużo wiecej mocy można uzyskać z A6ki która różni sie od A4ki tylko tym, że ma jeden duży centralny cooler w miejscu w którym cooler powinien być (a nie dwa małe interwarmery). To tak samo jak z A4 B5 swap AWX kolegi Dudi75 - uzyskaliśmy 170Ps na słabszej modyfikacji niż w innych seryjnych 130kach.

FMIC i chłodniejsze powietrze pomoże uzyskać większą moc na takiej samej modyfikacji, wydłuży żywot silnika i turbiny wpływając na zmiejszenie EGT.

PS. Widze, że Flyer`owi zaczął działać komputer :>

Pozdrawiam

Opublikowano

FMIC i chłodniejsze powietrze pomoże uzyskać większą moc na takiej samej modyfikacji, wydłuży żywot silnika i turbiny wpływając na zmiejszenie EGT.

Pozdrawiam

Czyli jak dobrze zakumałem to jak chcę robić tego typu mody to najpierw zacząć od montażu FMIC :?: A jeżeli tak to w takim układzie jaki będzie najlepszy, bo już różne opcje słyszałem: od golfa5, od iveco, a może coś innego :?:

I jeszcze się zapytam, czy można jakoś można odczuć po aucie że IC jest nie do końca sprawny :?: No np przy wysokich temp. zewnętrznych, spadek mocy silnika :mysli:

Opublikowano

Też popieram pana Rogalloti :wink4: że IC to dobra sprawa ja w swoim AVG już bym zamontował ale będe robił mody na 160-170KM także wtedy się pojawi IC ja słyszałem o EL-TECU że robi IC i to takie nie najgorsze... :wink4: