Perezip Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam zlokalizowałem niedawno pękniętą gumę w moim autku. Wygląda na to ze cieknie z niej olej, znajomy powiedział mi ze mam na wykonczeniu turbinę bo łapie olej, nie chce mi się w to wierzyc niestety nie mogłem dokładnie znalesc tematu dotyczącego tej czesci bo nie wiem nawet do czego to jest. proszę o pomoc. Czy to normalne w tych silnikach ze tam jest olej? i czy zeczywiscie mam turbo na wykonczeniu?;/ Resztę postaram sie poszukac na forum:) pozdrawiam
Wihajster Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 gume trza wymienic bo zapewne kopci i jest słaby....a,że jest troszke oliwy to normalka
michał69 Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 mi też bęła ta guma i wstawiłem podobną. jak będziesz miał pękniętą tą gumę to auto nie będzie chciało przyspieszać bo powietrze będzie uciekać
Rafaell Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 miałem to samo w poprzedniej audiczce, autko łapało tryb awaryjny, nie miało mocy i kopciło, wymieniłem i jak ręka odjął więc nic nie kombinuj tylko wymień ta gumę
Perezip Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Opublikowano 25 Lipca 2009 dzięki wielkie;) Muszę wymienic jak najszybciej, a mozecie powiedziec czy tą gume mozna kupic w sklepie czy raczej trzeba dorobic ją z jakiejs innej?
michał69 Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 ja dorabiałem i złapałem dodatkowo aluminiową opaską
Rafaell Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 a ja kupiłem na allegro taką sama tylko używaną bo nowa dość droga ok.80zł
czaja77 Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 w sklepie z częściami do ciągników np. cena ok 40 zł mb ,potrzeba 6 cm .hehe średnica 50 mm
Lishoo Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Ja powiem tyle że chyba zawsze tam będzie olej, po pierwsze turbinka jest smarowana, a po drugie widziałem co leci z odmy do tego węża po zagrzaniu się silnika
MRoger Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja powiem tyle że chyba zawsze tam będzie olej, po pierwsze turbinka jest smarowana, a po drugie widziałem co leci z odmy do tego węża po zagrzaniu się silnika turbina to jest smarowana ale wewnętrznie. Olej z odmy w niczym turbinie nie pomaga a wręcz przeciwnie powoduje jej zasyfienie i zatykanie łopatek turbiny.
street23player Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 czy ten łącznik ma jakiś numer katalogowy ?
andrzejac Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Przerabiałem ten temat jakieś 2 m-ce temu w sklepie 119 za szt. w autoryzowanym salonie VW/audi 110, plułem sobie w brode jak dowiedziałem sie że można kupić taki odcinek 50cm za 10zł Polecam dobrze sie rozejrzeć... Co do "mgiełki olejowej" w środku też mam, nie ma dramatu wszystko myka jak burza czy ten łącznik ma jakiś numer katalogowy ? Jak masz nie zatarte oznaczenie to powinno być na obwodzie gumy, jak nie masz to jutro moge spisać ze swojej, mamy taki sam silnik. Jak nie chcesz czekać do jutra to polecam etke
street23player Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Jak masz nie zatarte oznaczenie to powinno być na obwodzie gumy, jak nie masz to jutro mogę spisać ze swojej, mamy taki sam silnik. Jak nie chcesz czekać do jutra to polecam etke właśnie w tym rzecz, że starły mi się te oznaczenia. Byłbym wdzięczny gdybyś mi je spisał
przemciotorun Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Przerabiałem ten temat jakieś 2 m-ce temu w sklepie 119 za szt. w autoryzowanym salonie VW/audi 110, plułem sobie w brode jak dowiedziałem sie że można kupić taki odcinek 50cm za 10zł Polecam dobrze sie rozejrzeć... Co do "mgiełki olejowej" w środku też mam, nie ma dramatu wszystko myka jak burza czy ten łącznik ma jakiś numer katalogowy ? Jak masz nie zatarte oznaczenie to powinno być na obwodzie gumy, jak nie masz to jutro moge spisać ze swojej, mamy taki sam silnik. Jak nie chcesz czekać do jutra to polecam etke kuzwa strasznie drogo u was..... ETKA waz cisnieniowy 1HO 145 834 J
Rekomendowane odpowiedzi