Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Proszę o pomoc w sprawie panelu klimatronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam około dwa miesiące temu oddałem panel na allegro do naprawy mrugał mi wyświetlacz i nie przestały działac nawiewy.Panel został naprawiony pośmigał nie całe 2 miesiące. Dwa dni temu wsiadam a tu zonk znowu nie działa i ciepły nadmuch na szybę tylko wyświetlacz mruga.Po podłączeniu do vaga pokazuję ZERO błędów czy ktoś mi powie o co tu chodzi co mogło się po raz drugi stac???

Model mojego auta A4 B5 1.6 benz-gaz 95 r.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

To że VAG nic nie pokazuje to w sumie nie dziwne jeśli problem tkwi w panelu klimatronika.

Jeśli problem został rozwiązany i znowu się pojawił to może być wina jakiegoś spięcia/zwarcia lub jakiś defekt ma sam panel. Najlepiej zapytaj gościa który Ci to naprawiał co wymieniał i napisz tutaj :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie dzwoniłem do gościa tego co mi naprawiał panel . Kiedy się spytałem o naprawę panelu co mi naprawił to powiedział że kończymy rozmowę wyobrażacie sobie to . Ale po naprawie panelu pokazało przy pierwszym podłączeniu błąd takiego typu że blokuję się klapa która otwiera ciepłe i zimne powietrze . Ale znalazłem wątek na forum powiecie mi czy po takiej naprawie panel zacznie działać ? o to link:http: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t3521.0.html;highlight=klimat

Opublikowano

słuchaj u mnie tez to pokazało wyciagnalem silniczek z pod konsoli on jest tam bodajze na 3 srubkach rozebralem wyczysciłem i jest ok moze tobie tez to pomoze

Opublikowano
  • Autor

Spróbuje a powiedz mi taką rzecz czy po wyczyszczeniu i włożeniu silniczka wgrywałeś nowe ustawienie do panelu klimatronik ??? Czy po prostu zaczeło normalnie działac ?

Opublikowano

Mam ten sam problem, ten sam silnik i rocznik. Panel mruga, wali tylko cieple powietrze na szybe. VAG nie pokazuje zadnych bledow. Nie wiem czy jest to wina panelu czy silniczkow?

Panelu o symbolu 8D0 820 043 D nie mozna nigdzie dostac, a z tego co wycztalem na forum nie mozna go zastapic innym bo nie wszystko bedzie dzialac...

Opublikowano
  • Autor

Wiesz co mi gościu naprawił mój panel ale znowu się rozwalił i zrobię to co kolega napisał z tymi silniczkami . Bo komputer blokuje po jakimś czasie klimę jak dzieją się takie dziwne rzeczy.