Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Własny interes - APTEKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie

zamierzam coś własnego otworzyć ... narazie to sa plany ale bardzo wielkie chęci wkoło nich chodza ... mam dość robienia komuś na "portki" a skoro są marzenia jakieś perspektywy to może warto zaryzykować ?? w końcu kto nie ryzykuje ten niema-ale obawa jest największa jak coś niewypali .. a więc do sedna... chodzi mi o otwarcie APTEKI .... ktoś coś wie w tym temacie?? zaczynając od poczatku co mi bedzie potrzebne itd jakieś zezwolenia , nieweim papiery itd itp ... wiem tylko tyle że musze mieć mgr farmacji i tyle jako głównego pracownika

wiadomo pieniążki pójda z banku (pożyczka)0 nast pytanie ile potrzeba mniej więcej na rozkręcenie takiego czegoś

może ktoś coś z podobnej branży coś podpowie albo z własnego interesu jak coś prowadzi co i jak itd itp....

wszelkie podpowiedzi mile widziane

pozdro for...all ... adamFox

Opublikowano

Pewną cześć kasy możesz pozyskać z dotacji unijnych (mój kumpel tak dostał rok temu 20 tyś zł na sprzęt). Na pewno warto się za tym rozejrzeć bo z tego co słyszałem to teraz można dostać przy rozkręcaniu swojego biznesu 40 tys zl.

Opublikowano

teraz można dostać przy rozkręcaniu swojego biznesu 40 tys zl.

To chyba zależy od regionu. U mnie jest w tym roku 18 tys.

Ja brałem 1,5 roku temu i max dofinansowanie to 13 tys. a kolega z Radomia Tomaszu wziął ciut więcej :wink4:

Opublikowano

teraz można dostać przy rozkręcaniu swojego biznesu 40 tys zl.

To chyba zależy od regionu. U mnie jest w tym roku 18 tys.

Ja brałem 1,5 roku temu i max dofinansowanie to 13 tys. a kolega z Radomia Tomaszu wziął ciut więcej :wink4:

jezeli to nie tajemnica to jaka firme zalozyles i jak ci sie krecie ten interes??

Opublikowano

Na stanowisku kierownika apteki musisz miec farmaceutę z II stopniem specjalizacji...

Ale sa inne wymogi, powierzchnia, lokal, sanepidy i inne sridy.

Ciezki temat.[br]Dopisany: 02 Sierpień 2009, 19:10_________________________________________________http://www.vetpol.org.pl/Projekty%20uchwal%20i%20rozporz/projekt_prleczniczych_03122008.pdf

Opublikowano

jezeli to nie tajemnica to jaka firme zalozyles i jak ci sie krecie ten interes??

Handel/ Usługi ( sprzedaż motocykli, skuterów, naprawa, części ect.).

Opublikowano
  • Autor

Na stanowisku kierownika apteki musisz miec farmaceutę z II stopniem specjalizacji...

Ale sa inne wymogi, powierzchnia, lokal, sanepidy i inne sridy.

Ciezki temat.[br]Dopisany: 02 Sierpień 2009, 19:10_________________________________________________http://www.vetpol.org.pl/Projekty%20uchwal%20i%20rozporz/projekt_prleczniczych_03122008.pdf

thx za info

Opublikowano

Żeby być właścicielem apteki nie musisz być mgr. kierownikiem apteki musi być magister farmacji z uprawnieniami kierowniczymi czy jak to się tam fachowo nazywa. Możesz też otworzyć punkt apteczny i tak kierownikiem może zostać technik farmacji ale nie wiem czy trzeba mieć aptekę