Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sub Nokia Avant B5 - opis kostki potrzebny...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak macie opis, schemat, wiecie które kable do czego są w kostce od suba Nokii w B5 Avant to piszcie, ciągnę muzole na tył przez fabryczne druty żeby nie dokładać nowych bo nie lubie takich rzeczy i nie mogę sie połapać co do czego, wiem że od mini iso idą 3 kable sygnałowe (wspólny minus) i jedno sterowanie do zał wzmacniacza w subie. Już metodą prób i błędów doszedłem że grają mi tyły ale w przeciwfazie i jest kupa, jhak macie coś to z góry dzięki.

Opublikowano

Podaje rozpiske kostki czerwonej suba: Brazowy -minus z aku,Czerwono-niebieski stały+ z aku,fioletowy plus z radia zał wzmacniacz.Głosniki niebiesko-zielony +,brazowo czerwony -,czerwono -zielony +,brazowo -czarny -.Dwa białe i zołty wejscie sygnałowe z radia mini iso.Podałem kolory kostki czerwonej suba z instalacji samochodu po połaczeniu z subem tez czerwona kostka na subie sa inne kolory,troche dziwne ale u mnie w aucie tak jest .Jedna kostka ale sa rozne kolory

Opublikowano

sorry ze odgrzewam kotleta ale dzisiaj szperając w moim avancie uświadomiłem sobie ze mam suba nokii :P pytanie jak go podłączyć?? radio to pionek deh 3630mp kostki mam ori mini iso a tylne głośniki aktywne działają mi poprzez adapter http://allegro.pl/item327835802_adapter_audi_vw_gniazdo_mini_iso_4_wyjscia_f_vat.html

pozdro

Opublikowano

Podaje rozpiske kostki czerwonej suba: Brazowy -minus z aku,Czerwono-niebieski stały+ z aku,fioletowy plus z radia zał wzmacniacz.Głosniki niebiesko-zielony +,brazowo czerwony -,czerwono -zielony +,brazowo -czarny -.Dwa białe i zołty wejscie sygnałowe z radia mini iso.Podałem kolory kostki czerwonej suba z instalacji samochodu po połaczeniu z subem tez czerwona kostka na subie sa inne kolory,troche dziwne ale u mnie w aucie tak jest .Jedna kostka ale sa rozne kolory

Szukałem na forum i szukałem i dzięki temu opisowi udało mi się ogarnąć podłączenie ori suba. Nie miałem instalacji tylko jakąś szczątkową ori po części powycinaną ale udało się i śmiga wszystko jak ta lala. Dziękuję za opis i może jeszcze komuś się przyda jak będzie chciał podłączyć ori subwoofer do avanta gdzie wcześniej go nie było.[br]Dopisany: 26 Październik 2011, 16:56_________________________________________________Postanowiłem dodać małe fotostory z przebiegu montażu ori tylnych głośników do tapicerek w których ich nie było. Zaczęło się od tego że kupiłem dwie kompletne tapicerki z głośnikami i maskownicami. Były w gorszym stanie niż moje więc padła decyzja o przełożeniu maskownic i głośników do moich. Zaczynamy zabawę od demontażu drzwi w aucie. Było na forum więc się nie rozpisuję. Następnie odkręcamy głośniki i maskownice z kupionych tapicerek. Ja delikatnie nacinałem mocowania maskownicy nożykiem do tapet od wew strony, tak aby maksymalnie odzyskać jak najdłuższe bolczyki by można było zgrzać je w moich tapicerkach. Następnie zabrałem się za swoje i wygląda to tak:

DSC_0715.jpg

Nawierciłem mnóstwo otworków:

DSC_0716.jpg

i wyciąłem nożem do tapet:

DSC_0717.jpg

Wszystkie uchwyty i miejsca mocowania maskownicy są dostępne od wew i nie ma z tym problemu. Po wygładzeniu wygląda tak:

DSC_0718.jpg

Montujemy maskownicę. Ja użyłem rozgrzanego nad gazem gwoździa do połączenia maskownicy z tapicerką, dokładnie tak jak w oryginale.

DSC_0713.jpg

Od drugiej strony tak wygląda :

DSC_0712.jpg

Teraz montujemy ori głośnik 16cm

DSC_0714.jpg

Zakładamy wew poszycie i przekładamy kabelek:

DSC_0719.jpg

I cieszymy się z nowego moda :naughty::

DSC_0720.jpg

Mam nadzieję że jeszce komuś przydadzą się informacje zawarte w tym wątku oraz moje fotostory :kox: