HarryH Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 u mnie w sklepach go nie znalazłem, kupowałem na allegro
NikoA4 Opublikowano 6 Września 2009 Autor Opublikowano 6 Września 2009 witam ponownie,właśnie wróciłem z urlopu.przed wyjazdem zalałem olej valvoline 10w60 i w drogę, dojechałem do Polski i ku mojemu zdziwieniu nadal klekocze :shocked:nie mam juz sił,trzeba będzie autko sprzedać.tylko jak sprzedać z tym klekotaniem?znacie jakiś specyfik który mógłbym dolać i na 100% by pomogło,chodzi mi tylko o to żeby auto sprzedać.
arek87 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Na twoje dolegliwości nie pomoże nawet olej 0w100 . Podjedź do warsztatu i niech zmierzą ci ciśnienie oleju. Jeśli na rozgrzanym silniku nie będzie w normie to pompa oleju do wymiany+panewki. Przerabiałem to samo u siebie... klekotał jak diesel. Po wymianie zrobiłem prawie 20 tys km na oleju 10w40 i chodzi cicho równo nic nie klekocze itd. Niestety zębate pompy oleju to lekki niewypał olej 10w40 nadaje się w 100% tylko należy co 10tys km wymieniać a nie co 15tys jak na pełnym syntetyku
Rekomendowane odpowiedzi