Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wizyta w warsztacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak się nieszczęśliwie złożyło ;( , że zahaczyłam podwoziem o bruk i poszła mi miska oraz dwa przewody od klimy. Auto musiałam niestety odstawić do autoryzowanego serwisu (bo mam skrzynię automatyczną i w zaprzyjaźnionym zakładzie nie mogli mi tego szybko wymienić) a tam przy demontażu uszkodzonych rurek ukręcony został gwint na połączeniu z chłodnicą (podobno śruby były tak zapieczone że nie dało się nic zrobić) :thumbdown:. I tu moje pytania do Szanownych Forumowiczów:

1. czy muszę płacić za naprawę (zespawanie) tego uszkodzenia?

2. czy może lepiej wymienić chłodnicę bo spaw puści?

3. czy koniecznie muszę montować osłonę pod silnikiem (bo jak się okazało w ogóle jej tam nie było?

Z góry dziękuję i pozdrawiam[br]Dopisany: 13 Sierpień 2009, 13:47_________________________________________________Bardzo proszę o podpowiedź osoby które miały zbierzny problem co do nieprzewidzianych "napraw" i problemów z chłdnicą.

Po niedzieli odbieram samochód i zastanawiam się jaki bedzie finał, a jaki mógłby być :cool1:

Dzięki

Opublikowano

Radziłbym Ci wymienić raczej chłodncę niż spawać.

Jaki e masz zawieszenie,że zahaczyłeś podwoziem?

Opublikowano

Tak jak kolega pisze lepiej wymienić chłodnicę a jeżeli spawać :wink4:

Co do osłony to na zimę się przydaje zaś latem nawet lepiej gdy jej nie ma bo będziesz miał lepsze chłodzenie silnika :decayed:

Podejrzewam że i tak w Twoim przypadku osłona nie zbyt by pomogła :tongue4:

Co do mechanika to ja bym tak tego nie odpuścił,gadałbym o tym żeby co najmniej zapłacił za połowę naprawy tej zepsutej części.

Radziłbym Ci wymienić raczej chłodncę niż spawać.

Jaki e masz zawieszenie,że zahaczyłeś podwoziem?

Albo jaki był wysoki krawężnik :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Zawieszenie mam normalne :naughty:, krawężników stram się nie ruszać :gwizdanie: - a to był sobie brukowany garb i nie znając terenu wziełam go między koła, co się skończyło jak skończyło :angry:

Na szczęście samochód już po naprawie - troszkę trwała bo jednej rurki nie mieli nawet w Poznaniu (a to co w międzyczasie szukałam na własną rękę i znajomi po szrotach i innych miejscach sprzedaży wszelakiej nie przyniosło rezultatów). Nawet Ci co hadlują tylko częsciami Audi/WV odprawiali mnie z kwitkiem.

A co do kosztów to spróbuję się potargować jak sugeruje kolega wesz82.

Opublikowano

a ja jestem za tym jesli chcesz zaoszczedzic i uszkodzenie nei jest duze to moze warto zespawac u seibie mam pospawana chlodnice od klimy oraz mocowanie weza od klimy i jezdze tak ponad rok i nic sie nie dzieje. koszt pospawania 50zl

Opublikowano

osłona pomaga ale musi być ori. mogła by uchronić przewody od klimy i chłodnice.

Opublikowano
  • Autor

Pomyślę nad tą osłoną :mysli:

Jeśli faktycznie w przysłości miałaby pomóc to chyba warto - bo autko od momentu odcholowania było 2 tygodnie unieruchomione (procedury ubezpieczeniowe, problem z częściami) a pewnie i tak nieźle zaśpiewają, aż mi uszy zwiędną :angry: