Peterka Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam, 2,5 tys km temu wymieniałem rozrząd, częsci od Toma77, dziś przyjeżdżam pod dom i coś dzwoni w okolicy alternatora. Więc od razu do mechanika i zrzucanie przodu rozebranie pokryw rozrządu i co się okazało? Że rolka napinająca dzwoni jak szalona. Rolka po środku ma taki jakby rowek i ten rowek jest rozdzielony i między połówkami rolki jest przerwa i tam dzowni. I tu pytanie do Was, czy to wadliwa część czy zła robota mechanika przy zakładaniu? Proszę o pilną odpowiedź. Pozdrawiam
PABLO Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 A jakiej firmy masz tą rolkę :?: Mało wprawny mechanik nie raz może się jeb.. przy rozrządzie w tym silniku. Najlepiej zapodaj fotkę tak jak napisał Poziek.
Peterka Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Czesc, kurcze odesłałem rolkę już do Toma, firma to SKF, może spróbuje opisać jak jest, rolka złożona jakby z dwóch części i one są ze sobą znitowane. Ściągnąłem rolkę i te nity wszystkie były zerwane. Od Toma mam już nową ale nie wiem gdzie był błąd czy mechanik czy rolka? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi