Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Przyblokowane tylnie hamulce. Proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Od jakiegoś czasu mam problem z tylnimi hamulcami. chodzi o to że blokował mi ręczny tzn nie puszczał z tyłu na zaciskach. Raz mi przyblokował prawe koło tak, ze poszedl dym. kilka razy podciagnąłem dźwignię ręcznego i troszke puścił ale nie całkiem. Przedwczoraj wziąłem się za rozebranie tyłu. niby wszystko ok przeczyściłem wszystko wyjąłem tłoczek, ale tam jest wszystko ok. zamontowałem wszystko spowrotem ale nic się nie zmieniło. Hamulce nadal blokują tył. Da się jeździć ale auto się nie tocz tylko ciągnie za sobą tył. Możecie coś poradzić mi na tą sprawę?? Dodam że tarcze i klocki a szczególnie klocki mam nowiutke, a same zaciski zadbane. Pomóżcie, bo szkoda mi autka a niedługo jadę nad morze ;(

Opublikowano

Było na forum :szukaj: tez miałem z tym problem jest opisane co i jak zrobić ze zdjeciami o ile pamietam :good:

Opublikowano
  • Autor

Tak szukałem. Ale nic z tych "dziwnych" rzeczy nie znalazłem. Bło opisane że zaciski brudne, żeby przeczyścić itd itp. Ale ja to wszystko mam porobione więc??

Opublikowano

Przewody hamulcowe rozwarstwione w środku i to one mogą blokować cofanie się płynu.

Opublikowano
  • Autor

Chodzi Ci o te, które podpina się bezpośrednio do zacisku?? W sensie te gumowe??

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc, że wyjąłeś tłoczek?? Co znaczy, że zaciski są zadbane lub brudne?? Jak dla mnie jest to typowy objaw zapieczonej prowadnicy hamulca ręcznego.

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahh_znikajacy_reczny-t54915.0.html;msg600378#msg600378

http://www.audi80.pl/all-regeneracja-tylnych-zaciskow-hamulcowych-vt9988.htm