gruby84 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 witam mam problem z automatyczną skrzynią biegów w mojej audi [b5 2.6]. Chodzi mianowicie o to, że w liczniku, gdzie jest pasek obrazują na jakim biegu obecnie pracuje skrzynia nie wyświetla tego biegu. Cały czas na czerwono są podświetlone wszystkie biegi. Poza tym skrzynia pracuje w porządku. Po zakupie wymieniłem od razu filtr i olej. Jeżeli ktoś wie co może byc tego przyczyną, to proszę o podpowiedź. Z góry dziękuje
szogun0 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Wszystkie biegi podświetla? Może to świadczyć o pracy skrzyni w trybie awaryjnym. VAG i odpytać sterownik skrzyni biegów.
gruby84 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 witam dziękuje za odpowiedź. nie bardzo się na tym znam, wieć pytam. podłączę się pod Vag-a jak najszybciej. napisze jak poszło po wizycie w warsztacie. pozdrawiam [ Dodano: 08-05-2007, 15:26 ] witam serdeczne podziekowania dla szogun0, bylem w warsztacie saochodowym, podlaczylem sie pod vaga i znalezli cztery bledy w skrzyni biegow. wykasowali i wszystko dziala bez zarzutu. wczesniej dalo sie takze odczuc silne szarpniecia przy wrzucaniu na R, a teraz to tez zniknelo. Vag pomaga na takie objawy w automacie. dzieki pozdrawiam :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi