Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 1.6 ADP] Jaka instalacja do 1.6 ADP i u kogo ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:a4fan: Witam Wszystkich :a4fan:

Postanowilem założyc do swoich czterech kółek w trapezie instalke sekwencyjna.

zastanawiam sie nad tym czy wybrac brc sequent czy stagg 300. I moje drugie pytanie u kogo założyc w okolicach łowicza skierniewic a najlepiej sochaczewa ??

Opublikowano

Dobrze że się pytasz bo kto pyta nie błądzi, ale mogłeś troszkę poszukać bo do tego silnika już była omawiana instalka, poza tym kolega regulamin

Opublikowano
  • Autor

nie no czytalem tyle ze duzo jest opisane na bazie silnikow 1.8 natomiast mnie bardziej interesuje opinia osob ktore posiadaja owe instlki w 1.6 no i oczywscie z czasem rozna i przebiegi wiec ktos kto kiedys sie cieszyl teraz moze miec problemy dlatego tez czasami opdswiezenie tematu jest warte. a takze pytam czy ktos z mojego rejonu zakladal instalk do audi

Opublikowano

Mam identyczne autko jak Ty.zdecydowałem sie na Stag300 i jestem bardzo zadowolony. silnik

pracuje idealnie na gazie. Spalanie przy tej instalacji to: Trasa 8-10 L. zalezy od nogi i miasto okolo 11 L. Pozdrawiam

Opublikowano
nie no czytalem tyle ze duzo jest opisane na bazie silnikow 1.8

spokojnie możesz się też tym sugerować bo to bardzo podobne jednostki.

Opublikowano
  • Autor

a takie pytanie mam jeszcze jakie sa ceny intalacji w waszych rejonach stagg 300 i brc sequent aby miec jakies podparcie zeby sie targowac u gazownika jak cos ?

Opublikowano
a takie pytanie mam jeszcze jakie sa ceny intalacji w waszych rejonach stagg 300 i brc sequent aby miec jakies podparcie zeby sie targowac u gazownika jak cos ?

To znaczy że powiesz monterowi że na drugim końcu polski montują 200 zł taniej to opuści na cenie? Bierz za ile jest i poszukaj dobrego polecanego zakładu

Opublikowano
Bierz za ile jest i poszukaj dobrego polecanego zakładu

Dokładnie!! Lepiej czasem zapłacić 200zł więcej i mieć pewność, że to ma ręce i nogi.

Opublikowano

MAM TEN SAM SILNIK. Instalacja jest landi z pełnym oprogramowaniem (nie sekwencja). koszt 2500 półtora roku temu i jestem baaaardzo zadowolony - zrobiłem na niej 80 tyś km i poza wymiana filtru gazu i regulacja nic nie robiłem. W gazie podstawą jest dobry montaż!! Spalanie gazu 10 l ni mniej ni więcej. Jedyna dolegliwość to falowanie obrotów na wolnych gdy chodzi na gazie - ponoc to normalne zjawisko gdyż komputer od gazu nie będzie nigdy tak dokładny jak oryginalnie silnik przystosowany do benzyny, no i delikatny spadek mocny jednak jest a wtym silniku jest to odczuwalne bo na benzynie już nie ma się czym poszczycić.

Opublikowano

Również mam 1.6 silnik i instalkę Stag300, zrobiłem dopiero 2000km, ale spisuje się idealnie.Koszt założenia 2500zł.

Silnik nie stracił na mocy obroty nic nie falują, poprostu jakby na benzynie się jeździło z tą tylko różnicą że rzadziej trzeba sięgać do portfela :lol:

Jedyna dolegliwość to falowanie obrotów na wolnych gdy chodzi na gazie - ponoc to normalne zjawisko gdyż komputer od gazu nie będzie nigdy tak dokładny jak oryginalnie silnik przystosowany do benzyny, no i delikatny spadek mocny jednak jest a wtym silniku jest to odczuwalne bo na benzynie już nie ma się czym poszczycić.

A może to wina przepustnicy a nie komputera?

Opublikowano

Jednak miał gazownik racje że lubi te silniki gazować bo raczej problemów nie sprawiają

Opublikowano

no to panowie przekonalicie mnie waszymi odp. i zabieram sie do szukania dobrego gazownika na śląsku - czekam na podpowiedzi. pozdrawiam. :lol:

Opublikowano
no to panowie przekonalicie mnie waszymi odp. i zabieram sie do szukania dobrego gazownika na śląsku - czekam na podpowiedzi. pozdrawiam. :lol:

Po pierwsze (i chyba najważniejsze) - wybierz porządnych gaziarzy!

Po drugie - wybierz dobrą instalację (w czym dobry gaziarz powinien ci pomóc)

Po trzecie - dbaj o instalację swoją a ona zadba o stan twojego portfela

Powodzenia

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

no i temat sie zakonczyl tak ze szukalem instalki do 1.6 a sie okazalo ze zakladam do 1.8 oczywiscie kme diego :)