piko-miko Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 witam.koledzy jak w temacie,prze skręcie w lewo lub w prawo(podczas ruszania)skrzypi lub nie wiem jak to określić-może zgrzyta któryś przegób,zdiąłem ze wszystkich gumy i na oko smar jest .itd.podniosłem na lewarku jedną jak i drugą stroną i szarpę kołami do przodu i do tyłu(bieg wrzucony)i nic,mam małe luzy jak przytrzymam oś a poruszam kołem delikatnie do przodu i tyłu,.proszę powiedzieć jak sprawdzić który bo przecież nie kupię wszystkich,nie jestem laikiem co do samochodu ale tu wymiękam.pozdrawiam.nie pytajcie mnie o inne fakty bo od jutra jestem poza domem aż do piątku .proszę piszcie sprawdzę jeszcze dziś albo dopiero w piątek wieczorem się odezwę.
Gość PrZeMiAn Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Po prostu słychac z której strony puka.A jak masz wątpliwośc podjedz na spota - lub mechanika -dla niego 1 min.pracy
yooo25 Opublikowano 5 Września 2009 Opublikowano 5 Września 2009 jedź na plac, skręć koła w lewo na maxa rusz, potem w prawo na maxa i też rusz, zrób pare kółek , jak przegub jak wywalony na pewno się odezwie.
Daimos Opublikowano 5 Września 2009 Opublikowano 5 Września 2009 Jeżeli jest to pukanie to będzie przegub, a jeżeli skrzypienie to bardziej sprawdziłbym zawieszenie
piko-miko Opublikowano 5 Września 2009 Autor Opublikowano 5 Września 2009 już tak robiłem i nici ,nie zawsze właśnie zgrzyta .ale podejrzewam zewnętrzny lewy od koła,ale jeszcze porobię parę jazd i dam znać co i jak.
piotrpan Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Może ktoś się orientuje ile kosztuje w ASO gumowa oslona [zewn.] przegubu ?
.Pablo. Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 nie wiem jak w aso ale ja za swoją dałem 15 zł
Rekomendowane odpowiedzi