Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] Uszkodzony czujnik temperatury paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie jakie mogą być konsekwencje jazdy z uszkodzonym czujnikiem temperatury paliwa VAG pokazuje -30 stopni nie wiem jak będzie rano czy auto zapali pytam bo wymieniłem pompę wtryskową i ma właśnie uszkodzony ten czujnik swoją drogą czy skomplikowana jest wymiana takiego czujnika proszę o pomoc POZDRAWIAM

Opublikowano

co do skutków to zwiększona będzie tylko emisja spalin, jeśli chodzi o jego wymianę to jest to czynność szybka i prosta ale pod warunkiem, że masz specjalny klucz do odkręcenia przedniej lewej śruby, odkręcasz 3 śruby mocujące pokrywkę nastawnika oraz tę jedną długą ze specjalnym łebkiem mocującą nastawnik i po zdjęciu pokrywki odkręcasz dwie śrubki od czujnika :

da3d3c77836f575em.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam :hi:

odświeżę trochę wątek!! :>

ale mam pytanie czy po wymianie tego czujnika muszę w jakiś sposób go adaptować?? coś trzeba ustawiać?? czy tylko wymienić na nowy??

Opublikowano

nic nie trzeba robić, ani adoptować ani niczego ustawiać.

Opublikowano

dzięki za info!! :good:

to jeszcze jedno pytanie czy do wymiany tego czujnika mogę się podeprzeć tym fotostory :http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135193 ???

bo mam inny silnik,ale to chyba głownie problem posiadania specjalnego klucza??

choć czytałem w jakimś topicu, że z pomocą brzeszczota i nacięcia tej jednej specjalnej śruby też da się radę :naughty:

Opublikowano

mogę się podeprzeć tym fotostory :http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135193 ???

bo mam inny silnik,ale to chyba głownie problem posiadania specjalnego klucza??

choć czytałem w jakimś topicu, że z pomocą brzeszczota i nacięcia tej jednej specjalnej śruby też da się radę :naughty:

owszem, możesz korzystać z tej fotoporady, możesz albo kupić klucz energetyczny z końcówką 2T albo posłużyć się brzeszczotem by potem wymienić tę śrubę na taką z dogodnym dla Ciebie łebkiem na dowolny klucz.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a jką śrubę kupić - chodzi o rozmiar

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

nie chciałem zakładać nowego tematu :) po podpięciu komputera ukazał mi sie bląd czujnika temperatury paliwa kupiłem taki w aso ,odkreciłem pokrywę z pompy wtryskowaj i ukazał mi sie czujnik , próbowałem odkrecic te dwie małe sróbki niestety nie udało mi sie trzmały tak mocno ze gwint juz jest troszeczke zniszkony prze zemnie :/ nie wiem co mam teraz zrobic ? dodam ze zaraz po odkreceniu pokrywy na tyych malutkich śróbkach było strasznie dużo nalotu ,tak jakby były zardzewiałe :/ czy jest kto w stanie mi pomóc ? jak sie za to teraz zabrac ?