Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Wykres po "wirusie" u ROGALA \Upgrade\ - BRD 193KM 400nM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładnie ...

co wstawiacie zamiast DPF ? ... zwykła rurke ?

p.s jest potencjal na wiecej ?

i jeszcze jedno pytanko :

"W silniku pozostawiliśmy działajaca pierwsza sonde EGT (przed turbosprężarką). Uruchomiona jest także limitacja "mocy silnika" w funkcji temperatury spalin, pomagajaca uniknąc uszkodzeniu motoru."

jak mocno obcinana jest moc przy dobiciu EGT do granicy dopuszczalnosci ... ? [chyba dobrze zadalem pytanie ;)]

Opublikowano

Fantastycznie .... profi robota i osiągi pewnie wydają sie byc zadowalające ;)

Głupie prozaiczne pytanie jak u ciebie z Vmax ? Testowałeś gdzies ? Ja u siebie kilka razy na autostradzie próbowałem sprawdzać i licznikowe 220 cieżko było osiągnąć a na tej samej skrzyni (HCF) w AVF blisko 240km/h osiągałem :/ Pytanie może jest z działu głupich i dzieczinnych ale po prostu chciałbym potwierdzić lub zdementować moje domysły iż przy dużym EGT dawka jest tak skutecznie odcinana ze cieżko go rozbujać do prawdziwego vmax :cool1: (hehehe nawet spanky ubiegł mnie z tym pytaniem)

Teraz koniecznie zmień hamulce i zrob jakis sensowny zawias. :good:

Opublikowano

Wynik już całkiem ładny :good: Co było powodem że nie udało się przekroczyć 200km?? Chciałeś delikatnie i bardzo bezpiecznie czy w silniku już coś nie wyrabia do uzyskania większej mocy??

Opublikowano
  • Autor

Aktualnie wypłukałem sie doszczętnie z kasy. Hamulce i zawias zrobię zimą albo na wiosne, chyba ze spadnie mi jakas "manna" z nieba :polew:

Witek powiedział, że na tych pompkach to juz max to można było zrobić. Więc jeśli bede chciał jeszcze to pierwsze co to pompki, ale mysle ze dam juz sobie z tym spokój.

Z tego co wiem to zamiast DPF'a wstawiona jest zwykła rurka z plecionką, ale może na temat tego i pytania o EGT niech wypowie się sam WITEK, bo ja się za bardzo nie znam :>

Jeśli chodzi o Vmax to na akutalnym setupie nie próbowałem, wiec ze po samym chipie osiągnąłem licznikowe 218km/h i juz trasa sie skonczyla :polew: ale wydaje mi się, że tak jak pisze mm.max 220km/h to max skrzyni.

pozdrawiam zainteresowanych

Opublikowano

Ori pompki w BPW maja wydatek jak BA wiec o wiekszych wynikach mozna zapomniec przy 2xSMIC i BRD. Na ALkach jaki wiecie jest to czasami nie do osiagniecia a na BA raz mi sie udało zrobic na podobnym setupie 195PS. Do tego ciśnienie atmosferyczne było mało korzystne wczoraj dla normy hamowni. Trzeba poswiecic 200zł (100 na paliwo i 100 na hamownie) i pojechac na dół polski po wykres na 200PS :>

Zamiast DPF jest klasyczna plecionka i prosta rura czyli downgrade do normy emisji spalin Euro 0 :wink4:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Rogalotti a da sie zamiast tej rurki z plecionka wsadzic narmalny katalizator taki jak maja orginalnie BRD i inne tyle ze bez PDF tak co by auto spelnialojakakolwiek norme ?

Opublikowano

Pewnie, kein problem. Mozna do niej włożyc cały downpipe od AWX/AVF.

Opublikowano

Rogalotti zadam laickie pytanie :) A w czym on jest lepszy od tego downpipu z katem od 2.0 TDI ?

Opublikowano

Zależy od którego 2.0TDi... Generalnie to mozna założyc od jakiegokolwiek wzdłużnego 2.0TDi który nie ma DPF.

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

fotograf87 tak mnie teraz natknelo :) jak poradziliscie sobie z EGR ? wiem ze przy turbo z BRD przeszkadza ? zostal usuniety ?

Opublikowano

jak poradziliscie sobie z EGR ? wiem ze przy turbo z BRD przeszkadza ? zostal usuniety ?

Teoretycznie przeszkadza w praktyce turbinkę BRD można upakować razem z egr jedynie do przeróbki mocowanie egr

Opublikowano
  • Autor

Potwierdzam wypowiedz mm.max'a z EGR można sobie poradzić, trzeba delikatnie go podgiąć i, że tak powiem przedłużyć mocowania (uszy). Troszkę było z tym zabawy jak się robiło pierwszy raz, ale teraz bym to zrobił na pewno szybciej hehe