Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Proszę o pomoc przy logach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy wiem ze tych wątków jest strasznie duzo ale mam prosbe i prosze o wielka wyrozumiałosc

Mam problem podczas jazdy trace moc koło 130km/h auto wchodzi w tryb awaryjny zgasze go odpale i jest dobrze póki nie przekrocze danej wartosci obrotów bo potem znow to samo brak mocy muł wogóle nie idzie wiem ze moze to byc sprawa zaworu n75 , zapieczonych kierowniczek albo przepływomierza dlatego chciałbym robic logi tylko pytanie moje sie nasuwa jakie logi i jak to dokładnie zrobic za pomoca Vaga wiem ze na 3 begu auto trzeba rozpedzic z najnizszych obrotów do 4,1 tys tylko logi mam zaczac od 1 czy juz od 3 biegu pzdr prosze o wyrozumiałosc bo powoli brak mi sił

Opublikowano

najpierw Vag potem gdybanie :>

Opublikowano

Witam koledzy wiem ze tych wątków jest strasznie duzo ale mam prosbe i prosze o wielka wyrozumiałosc

Mam problem podczas jazdy trace moc koło 130km/h auto wchodzi w tryb awaryjny zgasze go odpale i jest dobrze póki nie przekrocze danej wartosci obrotów bo potem znow to samo brak mocy muł wogóle nie idzie wiem ze moze to byc sprawa zaworu n75 , zapieczonych kierowniczek albo przepływomierza dlatego chciałbym robic logi tylko pytanie moje sie nasuwa jakie logi i jak to dokładnie zrobic za pomoca Vaga wiem ze na 3 begu auto trzeba rozpedzic z najnizszych obrotów do 4,1 tys tylko logi mam zaczac od 1 czy juz od 3 biegu pzdr prosze o wyrozumiałosc bo powoli brak mi sił

jakie logi zrobic znajdziesz we FAQ :cool1:
Opublikowano

Myslelm ze logi zobacze(tytul jednoznaczny) :( Bez logow ciezko jest precyzyjnie wskazac opisne niedomaganie.

Opublikowano
  • Autor

czyli najpierw Vag wrzucic błedy analiza a potem dobiero logi?

Opublikowano

jak najbardziej

przyczyn awari może być kilka

nawet zapchany wydech powoduje takie objawy

Opublikowano
  • Autor

dobra ok tak zrobie dzis kolo 18 wrzuce błedy i bedziemy działac dzieki serdeczne[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2009, 13:20_________________________________________________VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 038 906 019 BR

Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G000SG 1064

Software Coding: 00002

Work Shop Code: WSC 06335

1 Fault Found:

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-10 - - - Intermittent

Mam taki błąd silnika prosze o analize i pomoc

Opublikowano

No to masz problem z przeładowaniem. Przyczyn jak zwykle moze byc kilka. Najbardziej prawdopodobne to zamulenie turbosprezarki. Zrob komplet logów.

Opublikowano
  • Autor

Kolego mozesz mi dokładnie wytłumaczyc jakie logi te kanały ? Dzis rozmawiałem z firma która regeneruje turbiny i powiedziano mi ze jest to albo kwestia n75 i przepływomierza co o tym sadziecie?

Opublikowano
  • Autor

Kolego mam pytanie a jaka grupe logowac , zrobic w grupie statycznej czy tylko dynamiecznej i które grupy logac 000, 001, 003, 004, 008, 010, 011. ??

Opublikowano

Statyczne: 000,001,003,004,007,013,018,023

Statyczne w trybie Basic Settings: 003,004,011

Dynamiczne:000,003,004,008,010,011

Opublikowano

90% zapieczone kierownice turbo. Spróbuj rozruszać je ręcznie, doraźnie może pomóc.