Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Co to może być ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo proszę o napisanie co to za podzespoły silnika, ukazały mi sie po zdjęciu osłony plastikowej silnika:

6ee8357f7633e6a4med.jpg

ac40d8ae12d889ccmed.jpg

Opublikowano

odma i tzw oil catch tank (oddzielacz oleju z odmy)

Opublikowano
  • Autor

A ma to jakieś znaczenie że wali mi turbo ?

Opublikowano

to nie ma nic do turbo, to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej

Opublikowano

z turbo ma to tylko jedno znaczenie a mianowicie takie, że turbo chętnie zasysa olej z tej odmy co prowadzi do zawalenia (w pewnym stopniu) olejem przewodów powietrza doładowanego, czasem takiego, że olej jest widoczny w rurze przed intercoolerem jak i przed samym kolektorem ssącym a ten "oil catch tank" to oczywiście fabryczny separator oleju z odmy - czasem żałuję, że nie mam takiego w swoim silniku bo jest naprawdę skuteczniejszy niż fabryczne rozwiązanie w moim silniku ALH.

• 1 rok później...
Opublikowano

mi sie uszkodzil, przedziurawil ten waz plastikowy na (zdjeciu 2), owinelem go tasma scot ale caly czas sie poci i czy ten waz moze wplywac na wiekszy spadek oleju ?? da sie go wymienic na nowy czy calosc trzeba kupic i jak sie nazywa bo na allegro nieumiem znalesc, pozdrawiam

Opublikowano

mi sie uszkodzil, przedziurawil ten waz plastikowy na (zdjeciu 2), owinelem go tasma scot ale caly czas sie poci i czy ten waz moze wplywac na wiekszy spadek oleju ?? da sie go wymienic na nowy czy calosc trzeba kupic i jak sie nazywa bo na allegro nieumiem znalesc, pozdrawiam

Jeżeli chodzi o tą rurkę koloru czarnego to jest to rura odpowietrzająca nr 028 103 509. To chyba kupi tylko z oryginału koszt w ASO 38 zł ewentualnie gdzieś na szrocie.

Opublikowano

dzieki kolego przejade sie do ASO i popytam o ta czesc , pozdro

Jeżeli chodzi o tą rurkę koloru czarnego to jest to rura odpowietrzająca nr 028 103 509. To chyba kupi tylko z oryginału koszt w ASO 38 zł ewentualnie gdzieś na szrocie.

dzieki kolego, podjade do ASO, i popytam o tą czesc, pozdro

Opublikowano

Wyczyść troche ten silnik.. . :chytry:

Opublikowano

dzieki kolego przejade sie do ASO i popytam o ta czesc , pozdro

dzieki kolego, podjade do ASO, i popytam o tą czesc, pozdro

dzwonilem dzisiaj do AutoData i ta rurka koszt 42zl wiec spoko... wymienie sobie ją